Tennis

- Det er en lortesituation, siger trist Wozniacki efter nyt afbud

Caroline Wozniacki er ked af, at helbreddet endnu engang forhindrer hende i at komme i kamp.

Mandag eftermiddag skulle Caroline Wozniacki have taget hul på den store WTA-turnering i Dubai.

Men Danmarks største tennisstjerne måtte godt en time før sit opgør mod schweiziske Stefanie Vögele opgive at stille til start for anden turnering i træk grundet sygdom, efter hun i sidste uge meldte afbud til Qatar Open.

- Det er lidt en lortesituation, fortæller en ærlig Caroline Wozniacki til TV 2 SPORT efter sit afbud.

- Det er ikke sjovt at være i Mellemøsten i to uger for at gøre sig klar til turneringer og så ikke kunne spille på grund af sygdom. Det er ærgerligt, og man føler sig både skuffet og ked af det.

Det er en influenza-lignende virus, der tvinger en snottet og afkræftet Wozniacki til at holde sig fra banen for anden turnering i træk.

Det var nemt at træffe den her beslutning, så snart vi så hende varme op

Piotr Wozniacki

Danskeren forsøgte sig ellers med sin normale opvarmning inden kampen, men her kunne både Caroline selv og far Piotr Wozniacki hurtigt se, at den tidligere Australian Open-vinder var et godt stykke fra at være kampklar.

- Når jeg går ud på en bane, så vil jeg gerne vinde. Jeg vil gerne gå ud og give mig selv den bedste mulighed for at vinde kampen og turneringen, og jeg følte simpelthen ikke, at jeg i dag ville kunne spille en kamp på højt niveau på to timer og presse kroppen på den måde, fortæller Caroline Wozniacki.

- Jeg vil ikke presse Caroline. Det vigtigste er, at hun bliver rask. Det var nemt at træffe den her beslutning, så snart vi så hende varme op, siger far og træner Piotr Wozniacki til TV 2 SPORT.

Skal testes i næste uge

Sidste år fik Caroline Wozniacki konstateret leddegigt, og selvom danskerens lejr ikke mener, det direkte er gigtsygdommen, der har gjort tennisspilleren syg i denne omgang, så vil hovedpersonen selv ikke udelukke, at den alligevel har en finger med i spillet.

- Jeg tror, det er en normal influenza-situation. Men det er klart, at når man har en gigtsygdom, så fungerer ens immunsystem ikke optimalt. Så det tager længere tid at komme sig over de her ting, lyder det fra Caroline Wozniacki til TV 2 SPORT.

Og netop gigtsygdommen skal danskeren have tjekket i næste uge.

Her rejser danskeren til New York, hvor hun skal gennemgå nogle tests for at se, hvordan det står til med hendes leddegigt. Herefter går Caroline Wozniacki så i gang med træningen frem mod sæsonens næste store mål - de amerikanske turneringer i Indian Wells og Miami.

- Jeg regner med, at der er en realitsitk chance for at spille Indian Wells og Miami. Nu bliver jeg her i Dubai et par dage, hvor jeg håber at komme mig inden længe. Og så er det bare om at træne op til de turneringer, når jeg er frisk, fortæller Caroline Wozniacki.

Indian Wells begyder i starten af marts, mens Miami Open spilles fra den 18.-31. marts.