Tennis

Clara Tauson spiller sig i semifinalen i årets første senior-turnering

Clara Tauson er i semifinalen i en seniorturnering i Tunesien.  William West / Ritzau Scanpix

Clara Tauson har med stor succes taget de første små skridt ind i de voksnes tennisrækker.

Verdens bedste juniorspiller har taget hul på sin første af mange seniorturneringer i den kommende tid. Det er indtil videre gået godt, og Clara Tauson er klar til semifinalen i Tunesien efter tre sejre i træk i hendes første seniorturnering i over et år.

Fredag vandt det danske stortalent en meget overbevisende sejr over den førsteseedede italiener Dalila Spiteri, som Tauson slog 6-3, 6-1 på lidt over en times spil. ITF-turneringen i Monastir har en samlet præmiesum på 15.000 dollars.

I fredagens sejr var Clara Tauson suveræn i sine egne servepartier, hvor hun med blandt andet fem serveesser sørgede for, at Spiteri, som er nummer 466 på ranglisten, ikke brød danskerens serv en eneste gang. Til gengæld lykkedes det Tauson at bryde modstanderens serv fire gange, og det banede vej for en stor dansk sejr.

Clara Tauson skal spille mod franske Loudmilla Bencheick i lørdagens semifinale

Jagter WTA-point

Trods de tre sejre i Tunesien får Clara Tauson ikke direkte point til WTA´s rangliste, hvor danskeren ikke er rangeret i øjeblikket. Det skyldes et nyt turneringssystem, hvor ranglisterne er delt op, så point i denne ITF-turnering kun tæller på verdensranglisten hos det internationale tennisforbund, ITF.

Tauson får dog snart en rigtig god chance for at vinde point direkte til WTA´s rangliste, fordi hun efter Tennisavisens oplysninger har fået et wildcard til en stor 60.000 dollars-turnering i Kina, hvor spillerne kan vinde point til WTA´s rangliste.

Clara Tauson får dog hård modstand i Pingshan Open i Shenzhen, hvor en lang række spillere mellem top-100 og top-200 deltagere. Turneringen i Shenzhen begynder den 10.marts.

På grund af dette wildcard skal Clara Tauson ikke spille den turnering, hun ellers var tilmeldt i Frankrig.