Tennis

Clara Tauson i finalen i årets første senior-turnering

Clara Tauson er i finalen i en seniorturnering i Tunesien. William West / Ritzau Scanpix

Med en sejr på 6-3, 6-4 er Clara Tauson klar til finalen ITF-turneringen i Monastir, Tunesien.

16-årige Clara Tauson levnede ikke mange chancer til sin et år ældre modstander, da hun lørdag spillede sig i finalen i ITF-turneringen i Monastir i Tunesien.

Danskeren besejrede nemlig den femteseede Loudmilla Bencheikh med cifrene 6-3, 6-4, hvor undervejs blandt andet fik 69 procent af sine førsteserver i spil.

Tauson var senest i en senior-finale i Stockholm i november 2017, hvor hun vandt over Jekaterina Jasjina.

I finalen skal danskeren enten møde Ipek Soylu, der er seedet som nummer fire, fra Tyrkiet eller Arianne Hartono fra Holland. 

Turneringen i Tunesien er en del af ITF Women's World Tennis Tour, som er en Tour med fokus på udvikling for den højeste rangerede WTA Tour.

Jagter WTA-point

Trods de fire sejre i Tunesien får Clara Tauson ikke direkte point til WTA's rangliste, hvor danskeren ikke er rangeret i øjeblikket. Det skyldes et nyt turneringssystem, hvor ranglisterne er delt op, så point i denne ITF-turnering kun tæller på verdensranglisten hos det internationale tennisforbund, ITF.

Tauson får dog snart en rigtig god chance for at vinde point direkte til WTA's rangliste, fordi hun efter Tennisavisens oplysninger har fået et wildcard til en stor 60.000 dollars-turnering i Kina, hvor spillerne kan vinde point til WTA's rangliste.

På grund af dette wildcard skal Clara Tauson ikke spille den turnering, hun ellers var tilmeldt i Frankrig.