Tennis

Roger Federer vinder titel nummer 100

I finalen i Dubai Championships slog Roger Federer Stefanos Tsitsipas med 6-4, 6-4 og vandt dermed sin titel nummer 100 i karrieren.

37-årige Roger Federer nåede lørdag en stor milepæl i karrieren. Som den blot anden spiller i historien nåede schweizeren op på 100 titler.

I finalen ved Dubai Championships brød Federer første serveparti fra Tsitsipas, og derfra kørte den 20-dobbelte Grand Slam-vinder sættet hjem med 6-4. I andet sæt brød Federer grækerens serv til 5-4 og kunne serve sejren hjem til sidst.

- Det er exceptionelt at nå 100 titler. Det er endnu en milepæl til hans meget lange rekordliste, siger tidligere tennisspiller Kenneth Carlsen til TV 2 SPORT.

- At han kan vinde 100 titler samtidig med, at Nadal og Djokovic også er der, gør det endnu flottere. Han sætter nye standarder hele tiden. Da han vandt sin første Grand Slam tog han tennis til et andet niveau, og det tog mange år, før der var nogen, der nærmede sig hans niveau. Det var først, da Nadal kom til, at der kom nogen, der kunne presse ham.

Kenneth Carlsen har selv mødt Federer en gang, hvor det endte med en dansk sejr i to sæt ved en turnering i Miami tilbage i 1999.

Federers 100 titler

Grand Slam-titler: 20

ATP Finals-titler:: 6

ATP World Tour Masters 1000-titler: 27

ATP World Tour 500-titler: 22

ATP World Tour 250-titler: 25

Kilde: ATP

Roger Federer har udviklet sig meget siden, og danskeren hylder schweizeren for hans spillestil og venlige væsen, der har været kendetegnende gennem karrieren.

- Han har alle slag i bogen og spiller meget flot og stilrent. Det er derfor, han er så populær. Han kan spille på alle underlag. Han har et spil, der passer til alle underlag. Han er samtidig meget sympatisk og ydmyg. Han kommer til at stå i rigtig mange år, som måske verdens bedste nogensinde.

- Han er en levende legende, og han kommer til at være en legende, så længe tennis eksisterer, siger Kenneth Carlsen. 

Ud af de 100 titler Roger Federer har vundet, har 20 af dem været sejre i Grand Slams. Kun Jimmy Connors har vundet flere turneringer end Federer med 109 titler. Roger Federer overgår til gengæld Connors for flest uger som nummer et på verdensrangslisten, hvor han har toppet i hele 302 uger, hvilket er rekord.