Tennis

Clara Tauson vinder årets første senior-turnering med en sikker sejr

Med en sejr på 6-2, 6-1 over hollandske Arianne Hartono vandt Clara Tauson ITF-turneringen i Monastir, Tunesien.

En time og otte minutter.

Det var alt, hvad 16-årige Clara Tauson skulle bruge for slå sin hollandske modstander i finalen i årets første senior-turnering, ITF-turneringen i Monastir i Tunesien.

Danskeren dominerede sin seks år ældre modstander, og Arianne Hartono fik aldrig et ben til jorden. Tauson vandt med cifrene 6-2, 6-1, hvor især hendes førsteserver var i særklasse.

- Clara har i den forløbne uge ikke spillet sit allerbedste tennis, men hun har servet rigtig godt. Clara har arbejdet med sin taktik undervejs i kampene og analyserede sig derigennem frem til, hvad der skulle til for at vinde kampene. Og det lykkedes, siger træner og far Søren Tauson til TV 2 SPORT.

Sejren er Tausons anden i en senior-turnering. Danskeren vandt i november 2017 ITF Womens Circuit-turneringen Stockholm Ladies, hvor hun slog den fjerdeseede Jekaterina Jasjina fra Rusland.

Tauson vandt den finale med 6-3, 6-2, og det var hendes første seniortitel i blot den tredje deltagelse i en seniorturnering. Nu bygger danskeren videre på den gode statistik med en sejr i Tunesien.

Turneringen er en del af ITF Women's World Tennis Tour, som er en Tour med fokus på udvikling for den højeste rangerede WTA Tour.

Jagter WTA-point

Trods titlen i Tunesien får Clara Tauson ikke direkte point til WTA's rangliste, hvor danskeren ikke er rangeret i øjeblikket. Det skyldes et nyt turneringssystem, hvor ranglisterne er delt op, så point i denne ITF-turnering kun tæller på verdensranglisten hos det internationale tennisforbund, ITF.

Tauson får dog snart en rigtig god chance for at vinde point direkte til WTA's rangliste, fordi hun har fået et wildcard til en stor 60.000 dollars-turnering i Kina, hvor spillerne kan vinde point til WTA's rangliste.

På grund af dette wildcard skal Clara Tauson ikke spille den turnering, hun ellers var tilmeldt i Frankrig.