Wozniacki færdig efter én kamp i Indian Wells

For første gang siden januar måneds Australian Open var Caroline Wozniacki natten til søndag dansk tid i aktion, hvor det blev til et nederlag.

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki er færdig i den store Indian Wells-turnering i Californien i USA. 

Danskeren tabte tidligt søndag morgen dansk tid til russeren Ekaterina Alexandrova i tre sæt med cifrene 5-7, 6-2 og 5-7. 

Det var Wozniackis første kamp, siden hun blev slået ud af Australian Open i januar. 

- Der er selvfølgelig ingen nederlag, der er gode - heller ikke det her - men det var godt at se, at hun var i så god form, at hun kunne spille for fuld damp i to og en halv time, siger TV 2 SPORTs tennisredaktør Henrik Jensen. 

- Det var selvfølgelig tydeligt at se, at hun var rusten efter den lange pause, og at en Wozniacki i optimal form ville have vundet sådan en kamp, siger Henrik Jensen videre. 

Årsagen til, at Caroline Wozniacki ikke har været i aktion siden nederlaget mod Maria Sharapova i Australian Open, skyldes, at den danske tennisstjerne har kæmpet med sygdom.

Tilbage i oktober sidste år meddelte den tidligere verdensetter på et pressemøde ved sæsonfinalen i Singapore, at hun lider af en kronisk gigtsygdom, og det er blandt andet den sygdom, der har voldt Caroline Wozniacki store problemer i denne sæson. 

Ved Indian Wells, der rangerer lige under de fire grand slam-turneringer, sad hun over i første runde. 

Første sejr over danskeren

24-årige Ekaterina Alexandrova er nummer 59 i verden, mens Wozniacki er nummer 13. Det er første gang i tre forsøg, at russeren vinder over danskeren. 

- Jeg prøvede bare at holde fokus gennem hele kampen. I tredje sæt var jeg mere fokuseret på mit spil og mindre på hendes. Og det tror jeg var nøglen.

Det var første gang nogensinde, at Ekaterina Alexandrova formåede at besejre Wozniacki.
Det var første gang nogensinde, at Ekaterina Alexandrova formåede at besejre Wozniacki. Foto: Yong Teck Lim / Ritzau Scanpix

- Det føles fantastisk, jeg kan ikke beskrive det. Jeg har spillet er to gange før, og de to gange, det var ikke mit bedste spil.

- Men nu tror jeg bare, jeg er taknemmelig for alt og det hårde arbejde har endeligt betalt sig. Jeg er bare glad, sagde Ekaterina Alexandrova til pressen efter kampen ifølge WTA Tennis' hjemmeside.

Mens Alexandrova nu kan forberede sig på kampen formstærke Belinda Bencic fra Schweiz, kan Caroline Wozniacki nu rette blikket mod WTA-turneringen i Miami senere på måneden. 

Wozniacki i Indian Wells