Tennis

Clara Tauson får perfekt start på turnering med vigtige point

Danskeren vandt tirsdag morgen sin første kamp ved turneringen i Shenzhen, Kina. Her spiller hun om point til WTAs rangliste.

Clara Tauson fik en forrygende start på turneringen i Kina, hvor hun slog verdens nummer 233 En Shou Lian fra Taiwan med 6-1,6-2.

Turneringen er vigtig for danskeren, for her har hun mulighed for at optjene point på WTAs rangliste. En rangliste, som danskeren ikke er på lige nu.

WTA er den tour, som de bedste professionelle spillere er tilmeldt. Det er samtidig den liste, man kigger på for at se, hvilken plads spilleren ligger i verden.

Tauson er med i turneringen i Kina, fordi hun tidligere på året vandt juniorernes Australian Open og lige nu ligger nummer ét på ITFs juniorrangliste.

I forrige uge vandt 16-årige Clara Tauson ITF-turneringen i Tunesien, men det gav hende ikke nogen point til WTAs rangliste på grund af et nyt pointsystem.

Turneringen i Tunesien var nemlig ikke en stor ITF-turnering, og derfor gav den i første omgang ikke point til WTAs rangliste. I stedet fik Tauson point til ITFs seniorrangliste.

Turneringen i Kina er større, og derfor er der også point til WTAs rangliste på spil. Vinderen får 80 point til anglisten. De spillere, der har 80 point på ranglisten lige nu, ligger lige uden for top 400. Turneringen har en samlet præmiepulje på 400.000 kroner. 

Danskeren vandt også over En Shou Lian sidste gang, de mødtes. Det var i juniorernes sæsonfinale sidste sæson, da En Shou Lian stadig var juniorspiller. En turnering, hvor Clara Tauson endte som nummer tre.

I næste runde møder Tauson slovakiske Jana Cepelova, som ligger nummer 232 i verden. Hun har dog tidligere i karrieren ligget oppe som nummer 50. For Clara Tauson bliver det første gang, at hun møder en spiller, der har været i top 50 i verden.