Tennis

Clara Tauson i kvartfinalen efter stort comeback

Det danske tennistalent Clara Tauson slog den tidligere nummer 50 i verden Jana Cepelova fra Slovakiet i tre sæt.

Clara Tauson knyttede næven.

Først og fremmest over en stor bedrift mod den ni år ældre Jana Cepelova, der tidligere i karrieren har slået blandt andre Serena Williams, Simona Halep og Garbiñe Muguruza, men også over 15 point til WTA-ranglisten.

Ved ITF-seniorturneringen Pingshan Open i Shenzhen i Kina var Tauson torsdag formiddag dansk tid nede 0-3 i andet sæt, men danskeren leverede et forrygende comeback og vandt sættet i tiebreak.

I tredje sæt var der ingen tvivl om udfaldet. På Clara Tausons første matchbold skød Cepelova i nettet, og så vandt danskeren kampen mod den 25-årige slovak, der er nummer 232 i verden, men i 2014 var oppe som nummer 50.

Sætcifrene lød 5-7, 7-6, 6-1.

- Det er Clara Tausons største sejr nogensinde - større end sejren ved Australian Open. For første gang viste hun, at hun kan slå en spiller, som har været topspiller i en del sæsoner, siger TV 2 SPORTs tennisredaktør Henrik Jensen.

Sejren kan løfte Tausons spil

Han mener, at sejren kan gavne den 16-årige danskers spil.

- Det kan løfte hendes spil endnu mere, at hun viste stor mental styrke. Selv om hun tabte første sæt og var nede med et break i andet sæt, var hun mentalt stærkest. Det er meget imponerende, at hun leverede sådan et comeback, siger han.

I kvartfinalen møder Clara Tauson den fem år ældre polak Magdalena Fręch, som trænede lidt med Caroline Wozniacki i Dubai tidligere på året.

Fręchs bedste placering på WTA-ranglisten er nummer 115. I øjeblikket er hun nummer 176.

Lige nu har Clara Tauson ingen placering på WTA's rangliste, men går hun hele vejen i Kina, vil titlen sikre hende 80 ranglistepoint. Dermed vil hun ryge ind blandt de 400 bedste på WTA's rangliste.

I begyndelsen af marts vandt Tauson en ITF-turnering i tunesiske Monastir, og i januar strøg hun til tops ved juniorernes Australian Open.

ITF-turneringen i Shenzhen har en samlet præmiesum på knap 400.000 kroner.