Tennis

Clara Tauson klar til karrierens største finale

Det danske stortalent vandt lørdag sin semifinale i Kina over verdens nummer 186 og er dermed klar til finalen.

16-årige Clara Tauson bliver ved med at imponere ved ITF-turneringen i Shenzhen i Kina, hvor hun nu er klar til finalen.

Lørdag vandt hun sin semifinale over verdens nummer 186, kinesiske Jia-Jing Lu, med 6-3, 7-6. Andet sæt blev en meget tæt affære, hvor begge spillere havde flere muligheder for at vinde sættet.

Til sidst fik danskeren hevet sejren hjem efter en kinesisk fejl og vandt tiebreaken med 13-11.

- Jeg er meget glad for at have spillet mig i finalen i denne turnering, hvor jeg har mødt virkelig gode modstandere undervejs. I dag mistede jeg lidt intensitet i andet sæt, men kom stærkt tilbage gennem taktisk omstilling og mit fightergen, siger Clara Tauson.

I løbet af kampen brokkede danskeren sig flere gange højlydt over dommeren, hvis kendelser hun var stærkt utilfreds med. På trods af det formåede hun at vinde et tæt andet sæt.

- Det er utrolig imponerende, at hun holder hovedet koldt ved kineserens sætbolde i anden sæts tiebreak og viser, at hun har den vigtige evne til at vinde de afgørende bolde, siger Michael Tauson, TV 2 SPORTs tennisekspert og onkel til Clara Tauson.

Søndag spiller Tauson finale mod endnu en kinesisk modstander i Fangzhou Liu, der ligger nummer 172 i verden. En spiller, som danskeren aldrig har mødt før.

Turneringen i Kina er vigtig for Tauson. Her spiller hun nemlig om point til WTAs rangliste – den liste, hvor man rangerer spillernes placering på verdensplan og afgører, hvilke turneringer som spillerne kan være med i.

Inden turneringen i Kina lå Tauson ikke på WTAs rangliste, fordi hun ikke for nyligt har deltaget i en turnering, hvor der var WTA-point på spil.

Finalepladsen betyder, at Clara Tauson er sikker på at få 48 point til WTAs rangliste.

Det vil sende hende i top 500 i verden. Skulle hun vinde gå hen og vinde turneringen i Kina, så er vil hun indkassere 80 point på ranglisten og spille sig tæt på top 400. En placering, som hun ifølge TV 2 SPORTs tenniskommentator Henrik Jensen vil forbedre i denne sæson.

- Med de seneste sejre i denne turnering i Kina, så tror jeg, at hun om nogle måneder kommer til at ligge i top 200 i verden, hvis hun fortsætter det gode spil, siger Henrik Jensen.

Tauson har ligget på WTAs rangliste før. I 2017 lå hun nummer 715 efter en turneringssejr i Stockholm.

Turneringen i Shenzhen har en samlet præmiesum på knap 400.000 kroner.

Clara Tauson spiller sin finale natten til søndag klokken 03.00.