Tennis

- Hun har et stort temperament, siger Kenneth Carlsen om Tausons udbrud

Clara Tauson havde flere udbrud mod russiske Evgeniya Rodina, men ifølge Kenneth Carlsen bruger hun det som sit drive.

Clara Tauson kæmpede med alt, hvad hun havde i sin første WTA-kamp.

Her mødte danskeren russiske Evgeniya Rodina i turneringen Samsung Open i Schweiz, som endte med et dansk nederlag i tre sæt. Tauson kom godt fra start, da hun vandt første sæt efter tiebreak. Men i andet sæt sad danskerens slag ikke, hvor de skulle, og det betød, at hun blev frustreret.

Hun har et stort temperament og råber og skriger, imens Caroline er mere afdæmpet

Kenneth Carlsen om Tauson sammenlignet med Wozniacki

Tauson skreg op i himlen, råbte lidt ad sin far, og ketsjeren blev kastet op i luften. Men ifølge Davis Cup-kaptajn Kenneth Carlsen, som tidligere har været træner for Clara Tauson, er det sådan, at hun spiller.

- Hun er meget aggressiv og viser sine følelser. For folk, der ikke hende, kan hun godt virke meget negativ, men hun har brug for det, da det er et drive for hende, da hun vil det så gerne. Derfor kommer det også meget voldsomt ud nogle gange, siger Kenneth Carlsen til TV 2 SPORT.

- Det har jeg ikke noget imod. Jeg har set store stjerner, som har været meget aggressive, da de var yngre. Selvfølgelig skal man lige lære at styre det, og det er jeg heller ikke i tvivl om, at Clara nok skal gøre.

Clara Tauson var frustreret i sin første WTA-kamp nogensinde. Video: TV 2 SPORT

Sammenlignes med Wozniacki

Clara Tauson har godt nok først lige spillet en kamp på WTA-niveau, men sammenligningerne med Caroline Wozniacki har stået på i et stykke tid.

Kenneth Carlsen tror på, at Tauson kan blive ligeså stor som Wozniacki, men samtidig er der også stor forskel på de to spillere.

- Wozniacki er en kontraspiller, får mange bolde tilbage og løber rigtig meget og godt. Tauson er en aggressiv spiller og slår en god for- og baghånd. Hun kan godt lide at komme til nettet og afgøre boldene, siger Carlsen.

- Hun har et stort temperament og råber og skriger, imens Caroline er mere afdæmpet og mere med positiv attitude. Der kan Clara godt virke mere aggressiv. På den måde er de forskellige. Det er mere potentialet, man kan sammenligne.

Selvom det ikke blev til avancement til anden runde er Kenneth Carlsen alligevel imponeret over Clara Tausons præstationer.

- Det har været rigtig, rigtig flot. Hun har jo kvalificeret sig til turneringen og har vundet over nogle rigtig gode spillere. Og så var hun meget, meget tæt på at vinde. Hun taber til en rutineret spiller, og det er nok derfor, at hun taber; hun mangler rutinen. Men en meget flot debut, siger Kenneth Carlsen.

Turneringen i Lugano spilles på grus. Den samlede præmiepulje er på 250.000 dollar, hvilket svarer til cirka 1,66 millioner kroner.