Tennis

Wozniackis gigtsygdom blusset op

Caroline Wozniacki har døjet med hævede hænder og led på grund af sin leddegigtsygdom.

Tennisstjernen Caroline Wozniacki døjer i denne tid meget med den leddegigtsygdom, som hun fik konstateret sidste sommer.

Det oplyser hun på Twitter.

- De seneste dage har jeg fået en opblussen af min RA (reumatoid artritis). Mine hænder og led var hævede, og jeg følte smerter overalt. Men jeg var fast besluttet på ikke at lade det holde mig nede, skriver Wozniacki.

Hun fortæller, at hvile, gåture udenfor, sauna og massage har hjulpet hende til at få det bedre. I samme forbindelse spørger hun, hvad andre i samme situation gør for at dulme smerterne.

- RA-mennesker derude, hvad får jer til at føle jer bedre tilpas?

Wozniacki var senest i kamp i begyndelsen af april, hvor hun nåede finalen på gruset i Charleston. Her virkede hun til at have styr på smerterne og opnåede med finalen sit bedste resultat i år.

Derfor ærgrer det også TV 2 SPORTs tenniskommentator Henrik Jensen, at Wozniacki nu igen er plaget af sygdommen.

- Det er en rigtig trist nyhed, at hun igen har smerter. I Charleston havde hun fundet sit spil og så rigtig veloplagt ud, siger han.

I næste uge starter en stor grusturnering i Madrid, og i slutningen af maj begynder Grand Slam-turneringen French Open, der også spilles på grus.

Begge turneringer som Wozniacki skal gøre det godt i, hvis hun vil højere op på verdensranglisten end den 12. plads, som hun indtager lige nu.

- Hun skal spille vigtige kampe i Madrid om få dage. De her smerter gør, hun ikke kan være i optimal kampform, fordi hun ikke kan træne ordentligt. Der er ikke andet for end at håbe, at hun får styr på smerterne igen, så hun kan komme i form til de her vigtige grusturneringer, der venter i de kommende uger, siger Henrik Jensen.