Tennis

Caroline Wozniackis bror: - Det lakker mod enden

Caroline Wozniacki måtte endnu en gang udgå med en skade søndag, og det bekymrer hendes bror, Patrik Wozniacki.

Karrieren er snart ovre for Caroline Wozniacki.

Det spår i hvert fald tennisstjernens bror.

- Jeg tror, at hun lægger ketsjeren på hylden inden længe, siger Patrik Wozniacki, som søndag så sin søster trække sig fra endnu en turnering.

- Med den skadeshistorik, hun har haft de sidste sæsoner, kan jeg godt være lidt bekymret som bror for, hvor længe hun ønsker at fortsætte med at spille tennis. Det ligner, at det lakker mod enden, lød det fra Patrik Wozniacki i kommenteringen.

Han pointerer samtidig, at et muligt karrierestop ikke er noget, de har snakket om i familien. Hverken Caroline Wozniacki eller hendes far og træner, Piotr Wozniacki, ønsker at udtale sig, fortæller Patrik Wozniacki mandag formiddag.

Udtalelsen om et muligt karrierestop faldt, da Caroline Wozniacki udgik efter blot tre partier i kampen mod franske Alizé Cornet på grund af rygsmerter.

Jeg er nervøs for, at denne grussæson allerede er ovre for Caroline Wozniacki

Henrik Jensen, tenniskommentator

I oktober fortalte den 28-årige dansker, at hun gennem længere tid har døjet med leddegigt. Noget der,kombineret med almindelig sygdom har tvunget Caroline Wozniacki til flere afbud i år.

- Hun har stresset sin krop i så mange år, og nu virker det til, at den siger lidt fra. Det er næsten mere undtagelsen end reglen, at hun kommer til en turnering uden problemer, siger Patrik Wozniacki.

Grussæsonen kan være forbi

Til førsterundekampen i Madrid Open havde Caroline Wozniacki også sin læg tappet ind, og broren fortæller, at hun også har haft problemer med knæene.

I sidste uge blussede gigtsygdommen desuden op under træning.

13. maj skal Caroline Wozniacki efter planen begynde den store turnering Italian Open, men det tvivler TV 2 SPORTs tenniskommentator Henrik Jensen på kommer til at ske.

- Det er svært at se, at hun kan spille tennis på topniveau i Rom om bare en uge, siger han.

- Der er French Open i slutningen af måneden (26. maj, red.), men jeg er nervøs for, at denne grussæson allerede er ovre for Caroline Wozniacki.

Der går mange tanker igennem hende. Også at hun bare gerne vil have et normalt liv

Patrik Wozniacki

Også Henrik Jensen begynder at sætte spørgsmålstegn ved, hvor længe den tidligere verdensetter har lyst til at fortsætte.

- Jeg tror ikke, at der kommer et karrierestop om en uge eller to, men det må snart have en indflydelse på Caroline Wozniacki, at hun har så meget modgang, lyder det.

Et liv efter tenniskarrieren

Siden 2005 har Caroline Wozniacki spillet på professionelt niveau.

Men nu, hvor hun ikke er "den friske Caroline, vi har kendt gennem næsten 15 år", begynder livet efter tenniskarrieren at fylde for hende, fortæller Patrik Wozniacki.

- Der går mange tanker igennem hende. Også at hun bare gerne vil have et normalt liv. Hun vil gerne være ung mor, så måske har hun også det i tankerne, siger Caroline Wozniackis storebror.

- Én ting er, at det er vigtigt at spille og vinde turneringer, men der er også bare et langt liv efterfølgende, som man ikke må glemme. Det tror jeg også, at hun er relativt bevidst om.

Caroline Wozniacki nåede kun at spille tre fulde partier ved Madrid Open.

I 2018 kæmpede Caroline Wozniacki sig efter længere tids fravær tilbage på verdensranglistens førsteplads, ligesom hun indfriede sin store drøm om at vinde en Grand Slam.

Hvis hun fortsætter efter 2019, skal hun forberede sig på, at der vil være "flere nedtursdage end gode dage", mener Patrik Wozniacki.

- Hun skal overveje, om hun vil kæmpe sig igennem dem eller sige, at det var det.