Tennis

Federer lovpriser norsk talent: - Det er så fedt at spille mod en som ham

Roger Federer havde ingen problemer med at besejre Casper Ruud i French Open, men nordmanden har stadig en stor fremtid foran sig, mener stjernen.

Norske Casper Ruud kunne ikke stille meget op, da han fredag tabte i tre sæt til Roger Federer i French Open.

Alligevel formåede nordmanden at gøre indtryk på den schweiziske tennisstjerne, der efter kampen, som endte 6-1, 6-3, 7-6, havde fundet de helt store gloser frem om sin 20-årige modstander.

- Jeg kan se, hvorfor han bliver god i fremtiden. Han har en god attitude, er meget rolig, meget stille, måske meget norsk. Jeg er ikke sikker. Men det er fedt at se, at han er så fokuseret. Han har en god energi, sagde Roger Federer på pressemødet.

Selvom Casper Ruud tabte de to første sæt relativt klart, gav han aldrig op. I tredje sæt formåede nordmanden således at bryde schweizerens serv og tvinge ham ud i et tiebreak, hvor han endda havde en sætbold, inden han altså måtte se sig slået.

- Hans arbejdsmoral er der, det kan man allerede se. Han er meget stærk.

- For at være ærlig, så er det bare så fedt at spille mod en fyr som ham. Jeg mener, han kommer til at gøre alt rigtigt takket være hans far og hans hold. Det er jeg sikker på, siger Roger Federer med henvisning til, at nordmandens far, Christian Ruud, også var en god tennisspiller.

Casper Ruud har i år bidt sig fast på ATP Touren, hvor verdens bedste tennisspillere befinder sig. Talentet er i øjeblikket nummer 63 på verdensranglisten, der er hans højeste placering i karrieren.

Men tredje runde blev altså endestationen i French Open, hvor Roger Federer nu kan se frem til et opgør mod argentinske Leonardo Meyer.