Tennis

- Holger Rune kan blive en kæmpe stjerne, siger Kenneth Carlsen

Kenneth Carlsen er jublende lykkelig over danskerens triumf ved juniorernes French Open og mener, at han kan blive verdens bedste.

Holger Rune tog en imponerende sejr, da han vandt juniorernes French Open lørdag eftermiddag.

En præstation, der kun bliver vildere, når hans unge alder bliver taget i betragtning. For den unge tenniskomet er bare 16 år og spiller mod andre juniorer, som er markant ældre.

- Det er helt fantastisk, og jeg er så glad og stolt af Holger. Han spiller fantastisk, og så gør han det som bare 16-årig. Selv de allerstørste i verden har normalt først vundet en Grand Slam som 17-årig, så det er helt vildt, siger Kenneth Carlsen, som er en af de personer, der træner ham.

Holger Rune skriver sig med sejren ind i historiebøgerne ved siden af legender som John McEnroe, Stefan Edberg og Ivan Lendl, der også tidligere har vundet turneringen som junior.

For at optimere mulighederne og udvikle sig optimalt har Holger Rune indledt et samarbejde med et fransk tennisakademi under ledelse af Patrick Mouratoglou. Han er naturligvis også begejstret for danskerens præstation.

- Han fortjener virkelig den her sejr. Han har kvaliteterne til at blive en stor spiller, en topspiller, fordi han virkelig arbejder hårdt.

Uddelte æg i finalen

I finalen mod amerikaneren Toby Alex Kodat vandt Holger Rune i tre sæt med 6-3, 6-7 (5-7) og 6-0. I andet sæt misbrugte danskeren to matchbolde, og så tog amerikaneren i stedet sættet, da danskeren fik gummiarme.

En regnvejrsafbrydelse bekom dog danskeren godt, og efter at nerverne var rystet ud af kroppen, så uddelte han æg i det afgørende sæt.

- Han var bare den bedste spiller. Når han spiller så godt, så er han den bedre spiller. Der var måske nogle tanker, der kom ind, da han var ved at lukke den i andet sæt. Men han var bare bedre, siger Kenneth Carlsen.

Han har potentiale til at kunne blive verdens bedste tennisspiller

Kenneth Carlsen, træner for Holger Rune

Det danske tennistalent kan meget vel gå en stor fremtid i møde, for han har alt, hvad der skal til for at nå verdenstoppen som senior også.

Holger Rune

Navn: Holger Vitus Nødskov Rune

Alder: 16 år

Fødested: Charlottenlund

Karriere:

  • Begyndte at spille tennis som 6-årig
  • Spiller for Hellerup Idrætsklub (HIK Tennis)

Højdepunkter:

  • 2019, juni: Vandt French Open for juniorer
  • 2019, marts: Blev som 15-årig den yngste mandlige danmarksmester nogensinde
  • 2018, april: Blev som 14-årig den yngste dansker nogensinde til at spille på Davis Cup-holdet

- Han er komplet. Han kan spille aggressivt, han server godt, han slår en tung og hård baghånd og forhånd. Jeg tror, at han kan blive en kæmpestjerne. Han har potentiale til at kunne blive verdens bedste tennisspiller, siger han.

Patrick Mouratoglou spår også Holger Rune gode muligheder for en stor fremtid:

- Hans potentiale er enormt. Jeg træner en lille gruppe, som får special behandling. Jeg plejer altid at sige, at jeg kun arbejder med spillere, som kan vinde en Grand Slam en dag. Men der er lang vej fra at sige at han kan, og til at han gør det. Men forhåbentligt kan han en dag opnå sin drøm, siger han.

Wimbledon venter

Næste opgave for Holger Rune er Wimbledon. Her venter der en stor udfordring for den unge dansker, der aldrig har prøvet at spille på græs før.

Alligevel tror Kenneth Carlsen på, at han også kan gøre en god figur her.

- Jeg kan ikke se nogen grund til, at han ikke skal gøre det godt. Han har udviklet sig helt vanvittigt, og det er langt fra slut, siger han.