Tennis

- Jeg udlevede min drøm i dag, siger Holger Rune efter Grand Slam-sejr

Med sejren ved French Open har Holger Rune opnået alle sine mål indtil videre i karrieren.

Holger Rune skrev lørdag eftermiddag historie ved at vinde French Open for juniorer.

Det 16-årige stortalent var ikke engang født, da en dansk herresingle sidst vandt en Grand Slam-titel, og efter finalen var Rune lykkelig over sin bedrift.

- Det er fantastisk. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg startede med at spille tennis. Jeg udlevede min drøm i dag. Jeg gjorde alt, der skulle til, og jeg har arbejdet hårdt på det seneste. Jeg har opnået alle de mål, jeg indtil videre har sat, siger Holger Rune til TV 2 SPORT.

Før finalen havde danskeren ikke tabt et eneste sæt i turneringen, og selvom han tabte finalens andet sæt til amerikanske Toby Kodat, kunne Holger Rune smide ketsjeren fra sig og bryde ud i jubel efter en sikker sejr på 6-0 i det afgørende sæt.

- Det var fuldstændig fantastisk med supporten og alle de mennesker, der kom og heppede. Det er det, man arbejder for hver dag - for at blive en stor stjerne og stå på de store baner og spille fede kampe. Jeg nød det.

- Jeg var i god form inden turneringen, men det betyder ikke, at man vinder, for alle er jo sindssygt gode på det her niveau. Så det er bare en drøm, der er blevet til virkelighed, siger Rune.

Holger Rune

Navn: Holger Vitus Nødskov Rune

Alder: 16 år

Fødested: Charlottenlund

Karriere:

  • Begyndte at spille tennis som 6-årig
  • Spiller for Hellerup Idrætsklub (HIK Tennis)

Højdepunkter:

  • 2019, juni: Vandt French Open for juniorer
  • 2019, marts: Blev som 15-årig den yngste mandlige danmarksmester nogensinde
  • 2018, april: Blev som 14-årig den yngste dansker nogensinde til at spille på Davis Cup-holdet

- Potentialet er enormt

For at optimere mulighederne og udvikle sig har Holger Rune indledt et samarbejde med det fransk tennisakademi Mouratoglou Tennis Academy under ledelse af den mangeårige succestræner Patrick Mouratoglou.

- Når jeg inkluderer Holger i den lille gruppe af spillere, vi giver en særlig behandling. er det, fordi hans potentiale er enormt. Jeg tager kun spillere ind, som kan vinde en Grand Slam-turnering en dag, fortalte Mouratoglou efter danskerens finalesejr.

- Han har kvaliteten til at blive en topspiller, fordi han arbejder så hårdt og er meget drevet. Han ved, hvad han vil. Alle spillere vil være nummer et i verden, men det handler om, hvad man gør for det til dagligt. Holger er et godt eksempel på én, der forpligter sig til sine drømme, og det kan jeg enormt gode lide ved ham.

Den seneste danske herresingle til at vinde en Grand Slam-turnering var Kristian Pless i 1999, hvor han vandt Australian Open for juniorer.

Tidligere på året vandt Clara Tauson netop Australian Open for juniorer, og det er første gang, to danskere har vundet en Grand Slam-titel i et kalenderår.