Tennis

Finurligt slag sikrede Holger Rune point: - Jeg var en lille smule heldig

Når det danske stortalent er under pres, slår han nogle gange bolden mellem benene. Det vandt han et point på i French Open-finalen.

16-årige Holger Rune var i hopla, da han sikrede sig sin hidtil største titel med finalesejren ved French Open.

Dels cementerede han sejren med knusende 6-0 i tredje og afgørende sæt, men i første sæt leverede danskeren også en af kampens flotteste detaljer.

Ved stillingen 4-1 til Holger Rune lobbede modstanderen Toby Alex Kodat fra USA bolden over danskeren, men Rune overraskede ved at returnere bolden mellem sine egne ben helt nede bag baglinjen og endda med ryggen til nettet - en såkaldt 'tweener'.

Og det virkede. Kodat sendte sit efterfølgende slag i nettet, og Holger Rune udlignede dermed til 40-40 i kampens sjette parti.

- Jeg kunne ikke rigtig gøre andet. Jeg tænkte bare, at jeg måtte gå all in på det, og jeg var måske også en lille smule heldig, at den blev så god, sagde Holger Rune til TV 2 SPORT efter kampen.

Den nykårede junior Grand Slam-vinder fortalte videre, at han har lavet en 'tweener' adskillige gange i kamp, men at det faktisk ikke er noget, han træner på til daglig.

- Overhovedet ikke. Det er en ting, som sker nogle gange, når jeg er under pres og ikke rigtigt ved, hvad jeg skal gøre. Så kan jeg godt finde på det, lød det fra Holger Rune.

Regnvejrspause var til Runes fordel

Danskeren vandt finalens første sæt 6-3 og havde to matchbolde i andet sæt, men misbrugte begge. Han tabte efterfølgende sættet 7-5 i tiebreak.

Mellem andet og tredje sæt var kampen afbrudt i næsten en time på grund af regn.

- Planen fungerede, indtil jeg fik det break og matchboldene, men så blev jeg for passiv og lod ham styre spillet, og jeg kom for langt tilbage. Og på det her niveau spiller alle rigtig god tennis.

- Regnpausen kom, og det var klart til min fordel. Jeg kom tilbage med min plan og spillede offensivt. Jeg tog initiativ i pointene, og så gik det min vej, forklarede Holger Rune.

Den unge dansker er den første danske drengesingle til at vinde en Grand Slam for juniorer i tyve år. Kristian Pless vandt Australien Open i 1999.