Tennis

Holger Rune tager stort spring på ranglisten efter French Open-triumf

Holger Rune går fra ottende- til andenpladsen på juniorernes verdensrangliste to dage efter sin karrieres største triumf.

Der er god grund til at smile for 16-årige Holger Rune for tiden.

Lørdag vandt han juniorernes French Open, og nu er han hoppet op på andenpladsen på juniorernes verdensrangliste, som blev opdateret mandag middag.

Inden juniorernes Grand Slam-turnering i Paris lå det danske talent på ottendepladsen. Springet på seks pladser frem skyldes sejre i lige så mange kampe, som altså sikrede ham karrierens største sejr.

Danskeren er kun overgået af Lorenzo Musetti, som røg ud af French Open i tredje runde. Italieneren har dog stadig et solidt forspring på 340 point ned til Holger Rune.

  1. Lorenzo Musetti, 2531 point
  2. Holger Rune, 2191 point
  3. Chun Hsin Tseng, 2038 point
  4. Jonas Forejtek, 1678,75 point
  5. Thiago Tirante, 1575 point

Wimbledon er næste mål

Andenpladsen på verdensranglisten er også hans højeste nogensinde. Placeringen på ranglisten er dog kun begyndelsen, hvis man skal tro den ambitiøse spiller fra Hellerup Idræts Klub.

- Mit næste mål er at spille Wimbledon, og der vil jeg gerne gøre det rigtig godt, siger han til TV 2 SPORT.

Her skifter han gruset ud med græs, og det kan vise sig at blive en stor udfordring for fanskeren, der aldrig har prøvet at spille på det underlag. Kenneth Carlsen, som er en af hans trænere, tror dog på, at han igen kan levere et topresultat.

- Jeg kan ikke se nogen grund til, at han ikke skal gøre det godt. Han har udviklet sig helt vanvittigt, og det er langt fra slut, siger han.

Wimbledon for juniorer begynder den 6. juli.

Clara Tauson holder fast i sin førsteplads i kvindernes juniorrangliste.