Tennis

Holger Rune får første ATP-wildcard

Holger Rune efter French Open-triumfen. Anne Parker / Ritzau Scanpix

Den danske tenniskomet skal i næste uge spille sin første ATP-turnering, efter han har fået wildcard til Challenger-turnering i franske Blois.

Han har først for nylig nået en alder, hvor han kan erhverve sig et knallertkørekort, men alligevel er Holger Rune allerede godt på vej ind på tennissportens hovedvej.

For en uge siden vandt den 16-årige dansker juniorernes French Open, og aktuelt er han nummer to blandt verdens største mandlige tennistalenter.

I næste uge venter en ny milepæl for ham, når han for første gang skal spille en ATP-turnering. Han har nemlig fået et wildcard til Challenger-turneringen i franske Blois. Det bekræfter Holger Runes mor til TV 2 SPORT.

- Det er helt fantastisk. Holger var ellevild, da han fik beskeren. Helt på den anden ende. Han blev så begejstret og var sådan: "Det gør vi, mor. Det gør vi."

- Han er jublende lykkelig over den mulighed, fortæller Aneke Rune over telefonen.

'En liga op'

ATP Challenger-turneringer kan regnes som sportens næsthøjeste niveau for mandlige seniorspillere. Noget af en udfordring for den 16-årige dansker.

- Det er helt nyt farevand med seniorturnering og så højt et niveau. Turneringen er godt besat. Så nu stepper vi en liga op, kan man sige, siger Aneke Rune.

Turneringen i Blois spilles på grus - akkurat som French Open, hvor Holger Rune jo var ganske succesfuld for nylig - og har en pengepræmiepulje på over 300.000 kr.

Holger Rune er ellevild

Udover de wildcard-inviterede spillere, så rangerer de øvrige aktører mellem portugisiske Pedro Sousa, der er nummer 124 i verden og ned til 378, hvor navnebroderen fra Brasilien Pedro Sakamoto er placeret.

Det begynder tirsdag i Blois for spillerne, deriblandt Holger Rune, som har en travl kalender.

Han er nemlig også blevet inviteret til ATP Challenger-turneringen i Amersfoort i Holland. Det er ugen efter, danskeren skal spille junior-Wimbledon, og en uge derefter venter endnu en seniorturnering i Italien.

- Der er nok på programmet, men vi piver ikke. Og bedst af alt, så er Holger ellevild, siger Aneke Rune.