Wimbledon

Danskerne ved Wimbledon: Holger Rune

Holger Rune har vundet French Open. Roger Parker

Talentet kommer til Wimbledon som seneste grand slam-vinder i juniorrækken, efter han vandt French Open. Nu skal han for første gang spille på græs.

Længere nede i artiklen vurderer TV 2 SPORTs tennisekspert Kenneth Carlsen styrkerne og svaghederne i Holger Runes spil.

Navn: Holger Vitus Nødskov Rune

Født: 29. april 2003 (16 år)

Største resultat i karrieren: Vandt juniorernes French Open 2019

Placering på juniorernes verdensrangliste: 2

Bedste resultat i Wimbledon: Intet. Han har aldrig spillet turneringen før

Debut på seniorniveau: 17. juni 2019 i Challenger-turneringen i Blois, Frankrig

Hele Tennisdanmark fik lært navnet ”Holger Rune” at kende, da han kamp efter kamp leverede flot spil og sejre ved juniorernes French Open i juni.

Danskeren var seedet som nummer syv i turneringen, men endte med at gå hele vejen. Hjemme i Danmark blev han efterfølgende hyldet af blandt andre kronprinsen.

Sejren betød, at 16-årige Holger Rune fik debut på seniorniveau. Han fik et wild card til en Challenger-turnering i Frankrig – en turnering på næsthøjeste niveau efter ATP. Her vandt han en enkelt kamp, inden det blev til nederlag i anden runde.

Efter Wimbledon-turneringen er Holger Rune igen blevet inviteret til at spille seniorturneringer i henholdsvis Holland og Italien.

De seneste turneringer i Frankrig er foregået på grus-underlaget. Et underlag, som danskeren selv har kaldt sin favorit.

Holger Rune havde meget at knytte næven over ved dette års French Open for juniorer.

Men nu gælder det Wimbledon og dermed græs. Det har Holger Rune aldrig spillet på før i modsætning til nogle af sine modstandere i juniorrækken.

På trods af sine 16 år så har danskeren allerede fået chancen på det danske landshold. Som bare 14-årig fik han debut i en kamp mod Egypten i Davis Cup-turneringen.

TV 2 SPORTs tennisekspert Kenneth Carlsen var holdkaptajnen, der dengang gav Holger Rune debut på Davis Cup-holdet. I dag er han træner for Holger Rune i HIK og kender ham derfor rigtig godt.

Her er Carlsens vurdering af Holger Runes generelle styrker og svagheder.

Styrker:

  • Er allerede en stjerne på juniorniveau. Kan også blive det i seniorrækken i fremtiden.

  • Han kan alt. Meget udviklet tennisspil set i lyset af sine kun 16 år. Vil gerne diktere og styre spillet for så at komme til nettet. Den spillestil passer godt til græsset.

  • Har troen på, at det taktiske oplæg til hver kamp er det rigtige og holder fast i det. Det skal han også kunne denne gang, for han har aldrig spillet på græs før.

Svagheder:

  • Han vil gerne styre spillet med tunge grundslag, og det er ikke altid, at det hurtige græs tillader det. På grus får han lidt ekstra tid, og bolden hopper en smule højere.

  • Han har aldrig prøvet at spille på græsunderlaget før, så han mangler noget erfaring og rutine dér. Møder han en spiller, der har erfaring med græsset, så kan Holger få problemer.