Tennis

Det er en modstander, Wozniacki skal slå, siger ekspert inden anden runde

Wozniacki vandt sin førsterundekamp i to sæt i Eastbourne.  Andrew Couldridge / Ritzau Scanpix

Peter Bastiansen ser Caroline Wozniacki som favorit i anden runde i Eastbourne, men en sejr kræver, at hun holder niveauet fra først kamp.

Se Wozniacki-Petkovic på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

I Caroline Wozniackis jagt på at genvinde WTA-turneringen i Eastbourne står hun i anden runde overfor verdens nummer 70, Andrea Petkovic.

Det er en modstander, danskeren har slået de seneste fem gange, men hvis det skal ske igen, skal Wozniacki ramme det samme niveau, som sikrede hende en sejr i to sæt i første runde over Kirsten Flipkens.

Det vurderer TV 2 SPORTs tennisekspert Peter Bastiansen, der dog stadig ser Wozniacki som favorit.

- Det kommer til at kræve, at hun er på toppen, men det er også en modstander, som Wozniacki på papiret skal slå. Kan hun vise lidt af de samme dyder, som hun gjorde mod Flipkens, tror jeg også, at der venter en rigtig, rigtig god kamp, siger Bastiansen.

Kampen mellem Wozniacki og Andrea Petkovic er nummer fem efter klokken 12, så den ventes at starte omkring klokken 18.30.

Sejren over Flipkens var Wozniackis første i 2,5 måned, og hun har slet ikke været i kamp siden nederlaget i første runde ved French Open for fire uger siden.

Skadesfri og motiveret

I denne sæson har den 28-årige dansker blandt andet kæmpet med leddegigt, som hun fik konstateret sidste efterår, men i den første kamp i Eastbourne var det ikke til at få øje på.

- Hun var hundrede procent klar. Alle de skader, der har været, er væk, så nu er hun klar, og hun virker motiveret og ikke mindst sulten. Man kan se i øjnene på hende, at hun gerne vil det her, fortæller tenniseksperten.

Caroline Wozniacki vandt i to sæt - 6-3, 6-4 – over Kirsten Flipkens. Dermed tog danskeren sin første sejr siden 6. april, hvor hun vandt i semifinalen i Charleston. Video: Malthe Henriksen

Efter sejren var Caroline Wozniacki også selv både glad og lettet over endelig at være tilbage i topform.

- Det har været et hårdt år, så jeg er glad for at være fit – 7-9-13. Forhåbentlig fortsætter det sådan, sagde hun.

Turneringen i Eastbourne fungerer som den sidste test før Grand Slam-turneringen Wimbledon, og det er derfor også vigtigt at blive ved med at vinde for at spille sig i kampform.

- Jo flere kampe, hun kan få, og jo flere, hun vinder, jo bedre stillet er hun også frem mod Wimbledon. Hendes fokus er jo på Wimbledon, der er den største turnering i verden, siger Peter Bastiansen.

Caroline Wozniacki har været i finalen i Eastbourne tre gange med sejre i 2009 og 2018 til følge.