Wimbledon

15-årigt stortalent kvalificerer sig til Wimbledon og skriver historie

Cori Gauff har indstillet sigtekornet på Wimbledon. Matthew Stockman / Ritzau Scanpix

Amerikanske Cori Gauff kommer til at skrive Wimbledon-historie, som den yngste spiller nogensinde i den 'åbne æra'.

Husk, du kan se Wimbledon på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra på mandag.

Når der fredag trækkes lod til hovedrunden af Wimbledon, bliver der skrevet historie.

For blandt navnene i kvindernes singleturnering er amerikanske Cori Gauff. Navnet i sig selv er ikke historisk og får næppe mange klokker til at ringe hos tennisfans. Det er med god grund.

Cori Gauff er nemlig bare 15 år og 122 dage gammel. Det gør hende til den yngste spiller i den 'åbne æra', der regnes tilbage fra 1968, til at spille i hovedrunden ved verdens største og mest ikoniske tennisturnering.

- Jeg har ingen forventninger. Jeg er ligeglad med, hvem jeg skal møde. Jeg er bare virkelig glad for at være med, fortalte den unge amerikaner ifølge BBC, efter hun torsdag sikrede sig pladsen i Wimbledon med en sejr i den tredje og sidste kvalifikationsrunde.

Selvom Cori Gauff er ukendt for de fleste, har flere tenniseksperter bidt mærke i navnet for flere år siden.

I en alder af bare 13 år spillede hun sig nemlig frem til finalen af juniorernes US Open. Året senere vandt hun French Open for morgendagens tennisstjerner.

Serena Williams er det store idol

I dag er hun placeret som nummer 301 i verden, men de fleste er enige om, at det er et spørgsmål om tid, før hun topper verdensranglisten. Flere sammenligner hende endda med den mangedobbelte Grand Slam-vinder Serena Williams.

- Serena er årsagen til, at jeg spiller tennis, og at min far gav mig en ketcher. Jeg er som sagt ligeglad med, hvem jeg skal møde, men jeg ville elske at indtage banen med Serena, fortæller Cori Gauff til BBC.

- Det bliver helt anderledes at spille mod de bedste i verden. Mit første tennisminde var, da jeg så Serena vinde Wimbledon. Jeg kan dog ikke huske hvilket år, hun har vundet så mange gange.

Syv gange er Serena Williams strøget til tops på græsset i London. Men rekorden som den yngste spiller i Wimbledon tager Cori Gauff sig af, når turneringen starter i næste uge.

Skulle den unge amerikaner fortsætte med at imponere i England og gå hele vejen, så skriver hun yderligere et kapitel i historiebøgerne.

I så fald vil hun slå Charlotte Dods rekord som den yngste spiller nogensinde til at vinde Wimbledon. I 1887 vandt hun Wimbledon i en alder af 15 år og 285 dage.