Wimbledon

10 år senere husker Roddick stadig Federers 'unødvendige' gestus

Amerikaneren Andy Roddick nåede Wimbledon-finalen tre gange, men vandt aldrig. Det mest smertefulde nederlag kom i 2009 til Roger Federer.

Efter 4 timer og 17 minutters spil brød jublen ud. Schweiziske Roger Federer sprang i vejret og fejrede sin sjette Wimbledon-titel efter en mindeværdig finale, der sluttede 5-7, 7-6, 7-6, 3-6, 16-14.

På modsatte side af nettet sneg amerikanske Andy Roddick sig langsomt frem for at sige tak for kampen, mens han kastede sin ketcher flere meter gennem luften over til tasken. Federer opfangede skuffelsen, dæmpede sin egen jubel og gav Roddick et venskabeligt kram, mens han velmenende sendte et par ord efter amerikaneren.

Jeg syntes nærmest, det var unødvendigt

Roddick om Federers stille jubel i omklædningsrummet

Wimbledon-finalen i herresingle 2009 står stadig som en af de mest legendariske finaler i verdens ældste turnering. For Andy Roddick blev det samtidig tredje og sidste forsøg på at vinde den Wimbledon-titel, han aldrig lykkedes med at erobre.

Ti år senere er det stadig en finale, der står klart i hukommelsen hos Roddick, når han skal beskrive Roger Federer. Efter finalen og præmieoverrækkelsen fandt et respektfuldt øjeblik sted bag Wimbledons lukkede døre, da en knust Andy Roddick sad i omklædningsrummet med Roger Federer i samme rum.

- Jeg havde svært ved at forstå, hvad der var sket, var i chok og havde mange følelser i kroppen, da hans folk kom ind.

- De burde have fejret det. Uden tvivl. Jeg så ham ud af øjenkrogen, hvor han signalerede med håndtegn til dem, at de skulle være stille, mens han pegede på mig. Så gik de ud og fejrede i stedet sejren et andet sted på anlægget, fortæller nu 36-årige Andy Roddick i et interview med CNN.

Roger Federer og Andy Roddick takker hinanden efter en legendarisk finale.

Hensynsfuldt og nærmest unødvendigt

Det amerikanske medie går tæt på den schweiziske stjerne, der i næste uge indleder jagten på sin niende triumf i Wimbledon, der blot vil cementere hans navn øverst i herrernes historiebøger. Ifølge Andy Roddick er det en mand, hvor respekten omkring ham er enorm.

- Det var virkelig hensynsfuldt. Jeg syntes nærmest, det var unødvendigt i forhold til, at var kulminationen på et helt livs arbejde. Det var et lille bevis på, hvordan han tænker over tingene, tilføjer Roddick.

Roddicks skuffelse var ikke til at tage fejl af efter finalen.

Flere stjerner har gennem tiden åbnet en smule for snakken om Wimbledons omklædningsrum, hvor tabere og vindere deler samme rum før og efter kampen. En speciel tradition både på godt og ondt.

Federer undte Roddick en triumf

Tilbage i 2013 talte Roddick og Federer også om episoden på FOX Sports, hvor Roddick interviewede Federer. Her beskrev amerikaneren ligeledes over for sin rival gennem mange år, hvordan han brød sammen i omklædningsrummet efter det hjerteskærende nederlag.

Roddick forklarede schweizeren, hvor meget han anerkendte den lydløse jubel. For Federer var der dog intet unaturligt i den store respekt for sin modstander.

- Øjeblikket var højst sandsynligt hårdere for dig, end det var glædeligt for mig, Jeg mener, det er så vigtigt at respektere dine kollegaer og modstandere. Jeg ved, hvor hårdt du har kæmpet for det, og hvor svært det må være, fordi du desværre ikke kan få det hele.

- Du fortjente det virkelig så meget, så for mig var det en helt normal ting at gøre, og der var intet ekstraordinært i det, fortalte Federer til Roddick.

Andy Roddick nåede at vinde én Gram Slam-turnering i karrieren, da han triumferede på hjemmebane i US Open i 2003. Alle tre Wimbledon-finaler (2004, 2005 og 2009) blev tabt til netop Roger Federer.

Imens Roddick indstillede karrieren i 2012, jagter 37-årige Roger Federer fortsat flere titler. Du kan se ham og de andre nuværende tennisstjerner på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY, når Wimbledon indledes mandag den 1. juli.