Wimbledon

Wozniacki får god lodtrækning til Wimbledon

Caroline Wozniacki. Daniel Leal-olivas / Ritzau Scanpix

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki er aldrig nået længere end fjerde runde i Wimbledon. Når hun så langt, kan der vente et brag mod Osaka.

Fredag middag blev der trukket lod til hovedturneringen i den legendariske græsturnering Wimbledon, hvor Caroline Wozniacki var seedet som nummer 14.

Lodtrækningen formåede sig således, at Wozniacki indleder Wimbledon mandag mod verdens nummer 69, spanske Sara Sorribes Tormo, der primært er grusspiller. Kamptidspunktet kendes endnu ikke.

Vinder Wozniacki sin første runde, venter der en revanche mod Veronika Kudermetova, der for en måned siden slog danskeren ud af French Open. Herefter bliver modstanderen væsentlig sværere, når franske Caroline Garcia kan vente i tredje runde, mens vinderen af Australian Open, Naomi Osaka, er en mulig modstander i fjerde runde.

- Det er absolut en god lodtrækning. Selvom Wozniacki tabte til Kudermetova i French Open, er det noget helt andet på græs i Wimbledon, hvor Wozniackis forventede modstandere i de første to runder ikke er særligt formstærke.

- Derefter venter der selvfølgelig en svær opgave mod Caroline Garcia, der for nyligt vandt en græsturnering, mens Osaka også er stærk. Men helt generelt er Wozniacki i en rigtig god halvdel, hvor hun undgår store favoritter som Barty, Kerber, Kvitova og Serena Williams frem til en mulig finale, vurderer TV 2 SPORTs tennisredaktør, Henrik Jensen.

Et af førsterundes mest bemærkelsesværdige opgør findes i mødet mellem amerikanerne Venus Williams og Cori Gauff. Sidstnævnte skriver således Wimbledon-historie som den yngste spiller nogensinde i den 'åbne æra'. Der er 24 år imellem de to landsmænd.

Wozniackis sandsynlige vej til Wimbledon-titlen

(Tallet i parentes markerer modstanderens placering på verdensranglisten)

  • 1. runde: Sara Sorribes Tormo (69)
  • 2. runde: Veronika Kudermetova (58)
  • 3. runde: Caroline Garcia (23)
  • 4. runde: Naomi Osaka (2)
  • Kvartfinalen: Simona Halep (7)
  • Semifinalen: Karolina Pliskova (3)
  • Finalen: Ashleigh Barty (1)

I sine 12 deltagelser i hovedturneringen er Wozniacki dog aldrig nået længere end fjerde runde ved Wimbledon.

Husk, at du kan følge hele Wimbledon på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.