Wimbledon

15-årig møder legende i Wimbledon-debut: - Det er en drøm

Venus Williams står på den anden side af nettet, når den bare 15-årige Cori Gauff mandag debuterer i Wimbledon.

- Uanset hvem jeg møder, tror jeg, at jeg kan vinde.

Selvtilliden fejler ikke noget hos 15-årige Cori Gauff, der mandag bliver den yngste nogensinde til at spille Wimbledon i "den åbne æra", som rækker tilbage til 1968.

At spille mod en af de bedste spillere nogensinde er en drøm

Cori Gauff

Teenageren fra Atlanta i USA vandt i sidste uge sine tre kvalifikationskampe og blev klar til hovedturneringen, hvor hun i første runde skal møde landsmanden Venus Williams, som tidligere i karrieren har ligget nummer et på verdensranglisten og vundet syv Grand Slam-titler.

- Mange mennesker har spurgt, om jeg kan lide min lodtrækning. Jeg elsker den. At spille mod en af de bedste spillere nogensinde er en drøm. Jeg er spændt på at se, hvordan jeg klarer mig, siger Cori Gauff til BBC.

Opmærksomheden, som Cori Gauff de seneste dage har oplevet, er ikke noget nyt. Amerikaneren har allerede leveret flere opsigtsvækkende resultater i sin i forvejen korte karriere.

I en alder af bare 13 år spillede hun sig nemlig frem til finalen af juniorernes US Open. Året senere vandt hun French Open for morgendagens tennisstjerner.

Lytter omsider til sin far

Cori Gauff, som er nummer 301 på verdensranglisten, har været tilknyttet Mouratoglou Academy, som den anerkendte tennistræner Patrick Mouratoglou står bag.

Men i hverdagen er det hendes far, Corey Gauff, som står får træningen, og det har sat sine spor i igennem årene.

- Min far er min træner, og jeg hører ham hele tiden alle steder. Og da han kom på banen for at coache (i juniortiden, red.), handlede det aldrig om taktik. Han prøvede bare at fortælle mig, at jeg skulle forblive rolig og fokuseret. Jeg har hørt det i fem år, så jeg tror, jeg har fået det ind i hovedet nu.

Op til Wimbledon har Corey Gauff også forsøgt at holde sin datters ben på jorden i de storslåede omgivelser, hvor man nemt kan blive revet med.

- Den seneste uge derhjemme har min far været sådan: "Du er 15 år og spiller Grand Slams. Der er mange mennesker, som bare drømmer om at spille mod dem, så du skal bare gå ud og nyde dig selv. Og når du nyder dig selv, så vil du være i stand til at skabe gode resultater." Jeg tror, jeg er begyndt at høre på ham.

Hvis Cori Gauff overrasker og slår Venus Williams, så venter vinderen af kampen mellem Magdalena Rybarikova og verdens nummer 10, Aryna Sabalenka.