Wimbledon

Tysk træner lærte meget af Wozniackis manglende slagkraft

Tyske Sascha Bajin kommer til Wimbledon som træner for franske Kristina Mladenovic, hvis form er opadgående.

Se Wimbledon på TV 2, TV 2 PLAY og TV 2 SPORT

Caroline Wozniacki. Serena Williams. Naomi Osaka og Victoria Azarenka.

Fire tennisstjerner, der har det til fælles, at de har været nummer et i verden og vundet en Grand Slam-titel - og så har alle haft Sascha Bajin som en del af trænerstaben.

Den 34-årige tysker er nu træner for franske Kristina Mladenovic.

I arbejdet med Mladenovic har Bajin stort gavn af sin tid som slagmakker for Caroline Wozniacki, der samtidig blev trænet af sin far, Piotr.

- Jeg lærte rigtig meget om variation i spillet. Jeg vidste, at hun ikke var en hårdtslående spiller. Jeg havde altid arbejdet med sådanne spillere før, siger Sascha Bajin til TV 2 SPORT.

- Tiden med hende og Piotr lærte mig meget om temposkift og variation i spillet, og jeg synes, at det er noget, jeg kan hjælpe Kristina med.

Bajin var en del af Wozniacki-lejren i otte måneder tilbage i 2017.

Brud med verdensetter

Efterfølgende blev han træner for japanske Naomi Osaka, som han førte til to Grand Slam-sejr og verdensranglistens nummer et. Sidste år blev Bajin kåret som årets træner på WTA Touren.

Det endte dog med et brud efter hendes Australian Open-titel tidligere på året.

Kristina Mladenovic var i 2017 oppe som nummer 10 på verdensranglisten, men faldt tidligere på året tilbage som nummer 68. Men siden april, hvor Bajin blev træner for hende, har hun løftet sig 20 placeringer.

- Jeg vil gerne tilbage i toppen og langt i turneringerne, og jeg stoler på Saschas arbejde. Han har meget erfaring med store spillere og har helt sikkert lært meget. Men hans arbejdsmoral matcher også godt med min. Jeg kan godt lide at arbejde og er lidt perfektionistisk, siger Mladenovic til TV 2 SPORT.

Hun fortæller, at de deler visionerne for, hvordan hun skal spille tennis, og det er gode arbejdsvilkår, understreger Bajin.

- Det hjælper helt sikkert, når spiller og træner er enige om, hvilken vej man skal gå. Det gør mange ting lettere, og der sker hurtigere fremskridt. Vi er stort set enige om alting.

Kristina Mladenovic møder i første runde russiske Vitalia Diatchenko, der er nummer 83 på verdensranglisten.