Wimbledon

15-årig debutant i tårer – sender overraskende Venus Williams ud

Den bare 15-årige amerikaner Cori Gauff slog på sensationel vis Venus Williams ud af Wimbledon.

Det var en tårevædet Cori Gauff, der i første runde overraskende sendte tennislegenden Venus Williams ud af Wimbledon.

Med cifrene 6-4, 6-4 kunne den blot 15-årige amerikaner juble over at have sendt sin 23 år ældre landskvinde ud af turneringen.

Allerede inden kampen var Gauff den helt store historie på førstedagen. For da hun trådte ind på Wimbledons næststørste bane var det som den yngste spiller, der nogensinde er kommet igennem kvalifikationen til Wimbledon i den ´åbne æra´, der regnes tilbage til fra 1968.

Det lod ikke til at påvirke teenageren. For hun gik uimponeret til opgaven. Her kunne det i hvert fald ikke ses, at der er 269 pladser forskel på verdensranglisten.

De to spillere fulgtes ad i de første fire partier. Men i det femte lykkedes det Gauff at breake rutinerede Venus Williams.

Det lykkedes ikke Williams at breake tilbage, og derfor kunne Gauff overraskende serve 1. sæt hjem, som hun vandt med 6-4.

I andet sæt lignede det, at Venus Williams havde fundet sig bedre tilrette på anlægget i Wimbledon. Men Cori Gauff fortsatte i samme stil og afgav ingen servepartier.

Ligesom i første sæt breakede Gauff til 3-2, og så var der for alvor pres på 39-årige Venus Williams.

Modsat første sæt, så lykkedes det her Venus Williams at breake tilbage til stillingen 4-4.

Det virkede dog ikke til at ryste unge Cori Gauff. For i partiet efterfølgende var hun igen på pletten og brød tilbage og kunne herefter serve sejren hjem.

Det fik ikke unge Gauff til at ryste på hånden, og på trods af tre misbrugte matchbolde, kunne Gauff til sidst sende Venus Williams ud af Wimbledon med sætcifrene 6-4, 6-4.

Efter kampen brød stortalentet ud i gråd, og efterfølgende fortalte hun, hvor overvældende det var at spille mod et af sine helt store idoler ved Wimbledon.

- Jeg var nødt til at minde mig selv om, at banen er den samme som altid. Det kan godt være, at alt udenom er større. Men banen er den samme. Og det var jeg nødt til hele tiden at minde mig selv om for at holde koncentrationen.

Hun formåede at holde koncentrationen hele vejen. Dermed er hun klar til anden runde. Og med på vejen fik Cori Gauff et par ord med fra Venus Williams. Mens Gauff fik fortalt, hvad Venus Williams har betydet for hende.

- Hun (Venus Williams, red) sagde tillykke og sagde, jeg skulle blive ved. Jeg ville ikke være her, hvis det ikke var for hende. Det fik jeg fortalt hende. Jeg havde aldrig talt med hende før. Men endelig havde jeg mod nok til at få det sagt til hende, siger Cori Gauff.

I næste runde møder det 15-årige stortalent den 30-årige slovak Magdalena Rybarikova.

Skulle den unge amerikaner fortsætte med at imponere i England og gå hele vejen, så skriver hun yderligere et kapitel i historiebøgerne.

I så fald vil hun slå Charlotte Dods rekord som den yngste spiller nogensinde til at vinde Wimbledon. I 1887 vandt hun Wimbledon i en alder af 15 år og 285 dage.