Wimbledon

Wozniacki falder på rangliste før Wimbledon

Wozniacki er gået fem pladser tilbage på verdensranglisten.  Tony O'brien / Ritzau Scanpix

Caroline Wozniacki er faldet fra en 14.- til en 19-plads på verdensranglisten, mens hun også er langt efter på sæsonlisten.

Se Wimbledon på TV 2, TV 2 PLAY og TV 2 SPORT

Caroline Wozniacki er gået fem pladser tilbage på WTA's officielle verdensrangliste, der mandag er blevet opdateret.

Det betyder, at danskeren nu er nummer 19 i verden, hvilket er hendes laveste placering siden januar 2017. Hun startede denne sæson som nummer tre.

Wozniacki er dog stadig seedet som nummer 14 ved Grand Slam-turneringen Wimbledon, som starter mandag.

Verdensranglisten tæller resultaterne fra de seneste tolv måneder, hvor Wozniacki har hentet 2.418 point. Det er knap 1.000 point færre end Serena Williams, der fuldender top-10.

Listen toppes af australske Ashleigh Barty, der også regnes for en af storfavoritterne til at vinde årets Wimbledon-turnering.

Samtidig ser det heller ikke lyst for danskeren på WTA's 'race-liste', der kun medregner resultaterne for den igangværende sæson - og hvor de otte bedste i oktober skal spille sæsonfinaler i Singapore.

Her har Wozniacki været med i de seneste år og vandt også sæsonfinalerne i 2017.

Men i år ligger den 28-årige dansker helt nede som nummer 49 med 681 point. Det er over 1.700 færre end Markéta Vondroušová fra Tjekkiet, der i øjeblikket ligger på ottendepladsen.

Med undtagelse af 2016 og 2017, hvor hun var nede som henholdsvis nummer 74 og 20 i verden, har Caroline Wozniacki ikke være nede som nummer 19 i verden siden sommeren 2008.