Wimbledon

Wozniacki var overrasket over langsommere underlag end normalt

Caroline Wozniacki spillede sig i dag videre til anden runde ved Wimbledon. Undervejs var hun dog i store problemer.

Danskeren fik i kampen langt fra den ønskede start. Og den dårlige start havde græstæppet stor indflydelse på.

- Jeg synes, det gik meget langsomt i forhold til de andre år de andre baner, som vi har trænet på, så min timing var ikke som den skulle være, siger Caroline Wozniacki til TV 2 SPORT.

Danskeren var bagud 4-0 i første sæt. Men Wozniacki fik kæmpet sig tilbage og vandt fem partier i træk. Her måtte den spanske modstander Sara Sorribes Tormo trække sig med en skade.

Ved netop stillingen 4-0 måtte Wozniacki i et forsøg på at komme tilbage i kampen ændre i sin gameplan.- Ved 4-0 tænkte jeg bare, at nu måtte jeg ind og slide og få en masse bolde ind, og det gav heldigvis pote.

Det viste sig at være en fremragende ide, da hun her for alvor trådte ind i turneringen.

Græsset på banen var langsommere, end Wozniacki havde forventet. Og græssets tilstand kan have stor indflydelse på, hvordan man skal gribe kampen an.

- Normalt når man spiller på græsset, så plejer det at være svært at nå ud til bolden og gøre så meget ved den, når man skifter retning. Men sådan var ikke i dag, og jeg måtte ud og spille et lidt anderledes spil for at finde rytmen.

- Det gik ekstremt langsomt, og det var svært virkelig at slå igennem banen. Det betyder rigtig meget. Især når man regner med, at det kommer til at gå lidt hurtigere. Men nu ved jeg det, og så bliver det forhåbentligt bedre i næste kamp.

Kronprins Frederik på plads i Wimbledon

Der var prominent besøg på lægterne til Caroline Wozniackis kamp. Undervejs fandt Kronprinsen nemlig plads på lægterne, og at han følger Wozniacki, sætter danskeren stor pris på.

- Det betyder rigtig meget, at jeg får den støtte og opbakning. Jeg synes, det er rigtig fedt, at kronprinsen kommer ind og følger med.

Som bare 12-årig var Caroline Wozniacki inde på Amalienborg for at modtage en pris. Og siden dengang har Kronprinsen fulgt hende.

- Jeg har spillet for Danmark hele mit liv, og han har støttet mig, siden jeg var helt ung, og det betyder meget for mig.

Det blev dog ikke den længste affære, Kronprins Frederik fik lov til at overvære, da modstanderen træk sig i slutningen af første sæt. Men selvom Wozniacki ikke fik et ekstra sæt til at lære banen at kende, så er det vigtigst trods alt, at hun er klar til anden runde.

- En vunden kamp er en vunden kamp. Så jeg er videre, og det er dét, det handler om, siger Caroline Wozniacki.

I anden runde møder Wozniacki den useedede russer Veronika Kudermetova. Den kamp kan du følge på onsdag følge direkte på TV 2s kanaler.