Wimbledon

Favoritterne var i hopla på andendagen - få overblikket her

Andendagen ved dette års Wimbledon er overstået. De største favoritter er klar til anden runde.

Modsat førstedagen ved Wimbledon var der ikke nær så mange af de seedede spillere, der måtte vinke farvel til den traditionsrige turnering i dag.

Dagen i dag bød derudover blandt andet på et exit til en af de to finalister ved årets herrefinale ved French Open, og så tabte selveste Roger Federer sit første sæt ved årets Wimbledon.

Herunder kan du få et overblik over nogle af de vigtigste resultater fra tirsdagens kampe.

Overraskelserne

Sam Querrey - Dominic Thiem (5. seedet) 6-7, 7-6, 6-3, 6-0.

Østrigske Dominic Thiem, der ligger nummer fire på den aktuelle verdensrangliste, var på forhånd favorit til at slå sig videre til anden runde imod amerikanske Sam Querrey.

Men Thiem kunne ikke følge succesen op fra seneste grand slam-turnering, hvor østrigeren tabte i finalen til gruskongen af Paris, Rafael Nadal.

Efter et tiebreak-nederlag i første sæt overtog Sam Querrey dirigentstokken og vandt de efterfælgende tre sæt - og uddelte et såkaldt 'æg' i fjerde sæt.

Østrigske Dominic Thiem tabte i fire sæt til amerikanske Sam Querrey. Video: Malthe Henriksen

Beatriz Haddad Maia - Garbine Muguruza (26. seedet) 6-4, 6-4.

Muguruza er også færdig ved dette års Wimbledon. Hun tabte til Beatriz Haddad Maia, der ligger nummer 121 på verdensranglisten.

Muguruza startede ellers kampen med at bryde Maias serv i det første parti. Men da Maia gjorde det samme ved stillingen 2-2 og senere hen 5-4, vandt brasilianeren første sæt 6-4.

I andet sæt skulle vi helt hen til stillingen 5-4, før der blev brudt. Desværre var for Muguruza var det Maia, der gjorde det, og dermed vandt hun sættet 6-4 og kampen 2-0.

Favoritsejrene

Roger Federer (2. seedet) - Lloyd Harris 3-6, 6-1, 6-2, 6-2.

Roger Federer jagter sin niende titel i Wimbledon, men efter første sæt, så drømmen ud til at være ved at briste.

Den useedede sydafrikaner Lloyd Harris vandt højest overraskende første sæt, men derfra tog Federer over og afgav kun fem partier i de sidste tre sæt af kampen.

Roger Federer er videre fra første runde ved tennisturneringen Wimbledon efter sejr i fire sæt over sydafrikanske Lloyd Harris. Video: Malthe Henriksen

Rafael Nadal (3. seedet) - Yuichi Sugita 6-3, 6-1, 6,3.

Flere af favoritterne har ved dette års Wimbledon haft problemer med at finde at finde sig til rettet på banerne. Og det samme var tilfældet for Rafael Nadal.

På trods af at være kæmpe favorit i dagens kamp, blev Nadal brudt i kampens første parti, og den japanske modstander bragte sig også foran 2-0 i første sæt.

Men så landede Nadal for alvor ved Wimbledon. Spanieren kæmpede sig tilbage og vandt første sæt med 6-3.

I andet sæt var favoritten overlegen, og Nadal tog sikkert sættet med 6-1.

Det afgørende sæt bød på mere modstand fra japaneren. Men ved stillingen 3-3 viste Nadal sig at være for stærk. Herfra afgav han ikke et parti og vandt sættet 6-3.

Trods startvanskeligheder er spanske Rafael Nadal videre til anden runde ved Wimbledon

Serena Williams (11. seedet) - Giulia Gatto-Monticone 6-2, 7-5.

Selvom hun "kun" er seedet som nummer 11, har flere tennislegender Serena Williams som favorit til at vinde hele turneringen, og det kunne man godt forstå allerede fra første bold.

Serena Williams bragte sig nemlig foran med 5-0 i første sæt. Et sæt hun endte med at vinde 6-2.

I andet sæt var Williams knap så suveræn. Her fulgte italienske Gatto-Monticone godt med. Men til sidst kunne den syvdobbelte Wimbledon-vinder sikre en sætsejr på 7-5.

Serena Williams var overlegen i første sæt. Men i andet sæt, var tennisstjernen i store problemer. Serena Williams vandt dog kampen 2-0.

Angelique Kerber (5. seedet) - Tatjana Maria 6-4, 6-3.

I en ren tysk duel levede den forsvarende mester Angelique Kerber op til favoritværdigheden. På trods af flere afgivne servepartier i første sæt, vandt hun det med 6-4.

I det andet sæt fortsatte Kerber med at vise, at hun var favoritten i dagens opgør. Det vandt hun med 6-3, og er derfor videre til anden runde med en komfortabel 2-0 sejr.

Angelique Kerber åbnede sit titelforsvar med en sejr over Tatjana Maria. Video: Malthe Henriksen

Ashleigh Barty (1. seedet) - Saisai Zheng 6-4, 6-2.

Verdensetteren kom flyvende fra start i dagens kamp mod Saisai Zheng, og Barty kom foran med 3-0. Men her var det som om, at nerverne indfandt sig hos den 23-årige australier.

Zheng vandt herefter tre partier i træk, og pludselig stod det 3-3. Men ved stillingen 4-4 virkede det til, at Barty igen for alvor fandt sig til rette. Hun vandt de to efterfølgende partier og dermed sættet med 6-4.

Barty fortsatte de lovende takter i andet sæt, hvor hun ikke lod Zheng komme ind i kampen. Barty vandt andet sæt med 6-2 og er nu klar til anden runde, hvor endnu en useedet spiller venter i form af belgiske Alison van Uytvanck.

Trods lidt nervøsitet i første sæt spillede Ashleigh Barty sig videre i Wimbledon. Video: Malthe Henriksen

Se meget mere Wimbledon på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.