Wimbledon

Tennisverdenen hylder 15-årig debutant efter Wimbledon-sensation

Lovprisningen af den bare 15-årige Cori Gauff vil ingen ende tage, efter at hun mandag sendte Venus Williams ud af Wimbledon.

Det smagte af et tronskifte inden for amerikansk kvindetennis, da tenniskometen Cori Gauff mandag detroniserede den 24 år ældre Venus Williams.

Vi snakker den største scene, der findes. I verdens mest prestigefylde tennisturnering, Wimbledon, med millioner af tv-seere verden over, sendte den 15-årige skoleelev fra USA nemlig tennisikonet Venus Williams ud af Wimbledons første runde.

Et resultat, der har skabt opsigt i tennisverdenen.

- Hun ligner Venus Williams, hun spiller lidt ligesom Venus Williams, og på Wimbledons åbningsdag var hun bedre end Venus Williams. På papiret er en hun stadig bare et barn, men mandag aften var hun en superstjerne, skriver French Open på sin hjemmeside.

Stortalentet ordnede paragrafferne på 79 minutter, da hun sejrede i to sæt med 6-4, 6-4 og dermed blev den yngste tennisspiller siden 1991 til at vinde en kamp ved Wimbledon.

- Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal have det. Jeg har aldrig grædt efter en sejr før. Jeg har aldrig troet, det her skulle ske. Jeg udlever min drøm lige nu, og det er der ikke mange, der kan sige, sagde Cori Gauff efter kampen.

Sejren kom ikke bare i den største af alle turneringer, men også - for hende vigtigere - mod hendes store idol og den femfoldige Wimbledon-vinder, Venus Williams.

- Gauff var helt sensationel og viste ingen tegn på, at kampen var for stor for hende. Hun viste usædvanlig stor ro og stabilitet, og især første sæt var bemærkelsesværdigt. Gauff havde 10 vinderslag og kun to uprovokerede fejl, mens hun blev ved med at sende kraftfulde slag af sted mod Williams, lyder det fra den australske udgave af Fox Sports.

Selvom Gauff blot ligger nummer 313 på verdensranglisten og måtte kvalificere sig til Wimbledon gennem en kvalifikationsturnering, slog hun efter kampen fast, at hendes mål er at vinde turneringen, og at hun aldrig tvivlede på, at hun kunne besejre Venus Williams. Og netop hendes modenhed og tro på egne evner er blevet bemærket.

- Man vil helst ikke lægge unødigt pres på en spiller, der er yngre end flere af bolddrengene, men der er star quality over hende.

- Det var nærmest poetisk, for selvom Venus ikke længere er på toppen af sin karriere, så slog hun altså stadig Venus Williams ved Wimbledon, skriver det store amerikanske magasin Sports Illustrated efter kampen.

På et tætpakket Court One på Wimbledons anlæg fik Cori Gauff sit internationale gennembrud.

Der var ingen tegn på nervøsitet eller frygt, da hun besejrede Venus Williams, som havde vundet sine første fire Grand Slam-titler, inden Gauff overhovedet var født.

Først da Williams sendte den afgørende bold i nettet, indså Gauff, hvad hun havde bedrevet og hun smed hænderne i vejret og lød tårerne løbe.

- Jeg var simpelthen overvældet til sidst. Jeg har aldrig spillet på så stor en bane foran et så stort og vildt publikum. Jeg var virkelig overrasket over, at folk heppede på mig, lød det.

I anden runde af Wimbledon møder Cori Gauff russeren Magdalena Rybarikova, og nu vil tiden vise, om sejren over Venus Williams var et tilfælde eller om det reelt var begyndelsen på en stor og gloværdig tenniskarriere.