Wimbledon

Federer bakker Wozniacki op: - Banen var langsom

Ifølge Roger Federer kan græsunderlaget ved Wimbledon ikke sammenlignes med nogen anden bane i verden.

Se Wimbledon på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 Play

Roger Federer spillede sig tirsdag videre til anden runde med en sejr på 3-1 i sæt.

Men selvom cifrene indikerer en sikker sejr, følte schweizeren sig ikke helt komfortabel på den mytiske Centre Court ved Wimbledon, hvor græsunderlaget ikke var, som Federer havde regnet med.

- Jeg synes, banen var langsom. Jeg havde ikke så meget kraft, og han (Lloyd Harris, red.) returnerede mine slag rigtig godt.

- Jeg tror ikke, jeg havde et eneste servees i de første to sæt, men det var ikke fordi, jeg servede dårligt. Han læste mig bare, fortalte Roger Federer efter førsterundekampen.

Og det er han ikke alene om. Amerikanske Denis Kudla var nemlig også klar i mælet, efter han spillede sig videre til anden runde tirsdag.

Flere spillere er enige

- Det her er uden tvivl den 'langsomste' Grand Slam-turnering. De her baner er så langsomme lige nu, at det er helt vildt, sagde han til Tennis World.

Generelt er det langsomme græsunderlag blevet et større tema i de første dage ved Wimbledon, ifølge tennisjournalisten Simon Briggs fra engelske The Telegraph.

- Meldingen fra spillerne er, at banerne er meget langsom at spille på for Wimbledon at være. Det er gode nyheder for Djokovic og Nadal, men ikke så godt for Federer, skriver briten på Twitter.

Briggs henviser til, at de to førstnævnte er dygtige defensivt og derfor kan drage fordel af et langsommere underlag, mens Roger Federer har sine største styrker i det offensive, hvor en hurtig bane er en fordel.

Ifølge 37-årige Federer er det dog mere reglen end undtagelsen ved den prestigefyldte turnering, at underlaget kræver tilvænning.

- Det er altid lidt uvant til at starte med. De første to-tre kampe er altid anderledes, fordi banen her ved Wimbledon er så forskellig fra alle andre i verden i forhold til måden, bolden hopper på.

Wozniackis har fokus på underlaget

Også på kvindesiden er det langsomme underlag blevet bemærket, og efter sin første kamp var det også noget af det, Caroline Wozniacki lagde vægt på.

- Det gik ekstremt langsomt, og det var svært virkelig at slå igennem banen. Det betyder rigtig meget. Især når man regner med, at det kommer til at gå lidt hurtigere, fortalte hun.

Derfor har baneforholdene også været et tema forud for anden runde, hvor danskeren skal i aktion onsdag mod Veronika Kudermetova. Det fortalte hun, da TV 2 SPORT mødte hende efter tirsdagens træning.

- Optakten har været meget præget af alt den her snak om langsomt græs, og mindre om den her modstander, som hun tabte til i første runde i en Grand Slam for nyligt, fortæller TV 2 SPORTs reporter Camilla Nørgaard.

- Hun tør ikke helt stole på, at hun kommer ud på den samme bane onsdag, som den, hun spillede sin første kamp på. Så hun vil bare fokusere på sin tennis og sin mentale forberedelse, og så må underlaget være, som det er.

Mens Wozniacki står overfor sin overmand fra French Open, skal Roger Federer i anden runde møde hjemmebanehelten Jay Clarke.