Wimbledon

Kommentator rystet over dommerkendelse: - Det er en skandale

Mihaela Buzarnescu havde god grund til at være vred over en fejldom i kampen mod Simona Halep, mener Patrik Wozniacki.

Temperamentet hos rumænske Mihaela Buzarnescu var oppe at koge mod slutningen af hendes kamp i anden runde ved Wimbledon mod landskvinden Simona Halep.

Vreden fra verdensranglistens nummer 53 var dog hverken rettet mod Halep eller hende selv. I stedet var det kampens dommer, der mod slutningen af det afgørende tredje sæt fik det østeuropæiske blod i Buzarnescu til at boble.

Det er en klokkeklar skandale

Patrik Wozniacki om dommerens kendelse

- Seriøst? Hvordan kan du ikke se sådan noget? Lød det fra den tydeligt irriterede rumæner, der slog armene ud til siden i ren opgivelse.

Årsagen skal findes efter en serv fra Buzarnescu ved stillingen 5-2 til Simona Halep. Serven får Halep returneret, men bolden bliver dømt ude. Den kendelse vælger Halep dog at udfordre ved hjælp af en challenge, der viste, at bolden var inde.

Det fik kampens dommer til at tilkende Simona Halep pointet, selvom Mihaela Buzarnescu fik sendt Haleps returnering tilbage på sin modstanders banehalvdel. Det er en stor fejl, lyder det fra TV 2 SPORTs tenniskommentator Patrik Wozniacki.

- Det er en klokkeklar skandale. Jeg synes, det er virkelig dårligt dommerarbejde, lyder det fra Patrik Wozniacki.

- Det er vildt, at dommeren laver sådan en fejl. Jeg ved ikke, hvordan hun kan se, at den går ud. Buzarnescu sætter bolden midt i banen, der burde slet ikke være noget at være i tvivl om.

Buzarnescu var tydeligvis frustreret over dommerens beslutning

- Hvad snakker du om?

Det er bestemt ikke kun TV 2 SPORTs tenniskommentator, som er uenig i den kontroversielle dom. På banen havde Mihaela Buzarnescu svært ved at holde utilfredsheden tilbage.

- Du ramte bolden, men den gik ud. Det er Haleps point, forsøgte kampens dommer at forklare, selvom TV-billederne tydeligt viser, at Buzarnescu fik bolden i spil på banen.

- Hvad er det, du snakker om? Jeg ramte banen, forklarede Buzarnescu uden held.

- Det var ikke sådan, jeg så situationen, svarede kampens dommer, inden hun beordrede spillerne til at fortsætte kampen.

Det gjorde Buzarnescu og Simona Halep, der kort tid efter kunne mødes ved nettet og sige tak for kampen, som Simona Halep i sidste ende trak sig sejrrigt ud af.

- Halep havde nok vundet kampen alligevel, men dommeren gjorde chancerne noget mindre for Buzarnescu, der virkede rystede efter den dom. Jeg forstår stadig ikke, hvordan det kunne ende med et point til Halep, lyder det fra Patrik Wozniacki.

Simona Halep vandt 6-3, 4-6, 6-2 og møder i tredje runde Victoria Azarenka.