Wimbledon

Kyrgios inden brag mod rivalen Nadal: Vi kan ikke drikke øl sammen

Rafael Nadal og Nick Kyrgios er klar til deres 7. møde i karrieren. Daniel Leal-olivas, Adrian Dennis / Ritzau Scanpix

Både på og udenfor banen slår det gnister, når Rafael Nadal og Nick Kyrgios tørner sammen.

- Det bliver et brag af et opgør. Jeg glæder mig virkelig til at se det.

Sådan lyder det fra TV 2 SPORTs tenniskommentator Patrik Wozniacki om torsdagens helt store kamp ved Wimbledon. Rafael Nadal og Nick Kyrgios' syvende møde i historien.

Duellen mellem den spanske legende og den australske ballademager har med årene udviklet sig til ét af tennissportens mest imødesesete rivalopgør. Ikke så meget på grund af spillet på banen, men mest af alt fordi de to duellanter mildest talt har et særdeles anspændt forhold til hinanden.

- Vi har gensidig respekt, men det er vist også det, fortæller Nick Kyrgios på pressemødet forud for kampen.

- Jeg er ikke sikker på, mig og Nadal kunne drikke en øl sammen. Jeg kender ham slet ikke. Kun som tennisspiller. Nogle folk kan jeg godt med, og andre kan jeg ikke komme overens med.

Spanieren viste, modsat australieren, begrænset ønske i at bidrage til rivaliseringen mellem de to inden kampen.

- Jeg er for gammel til alt det her. Jeg er ikke en type, der vil være i et opgør på ord med nogen, sagde spanieren på pressemødet forud for kampen.

Respektløs og meget følsom

Nick Kyrgios slog for første gang sit navn fast i tennissporten med en sejr mod netop Rafael Nadal ved Wimbledon i 2014. Siden da har australieren haft et godt tag på spanieren og har en særdeles flot statistik med 3-3 i indbyrdes møder.

Men for hvert opgør mellem de to modsætninger har rivaliseringen udviklet sig. Særligt efter deres seneste opgør i mexicanske Acapulco tidligere i år, som Nick Kyrgios vandt.

Her beskyldte Nadal sin australske modstander for at "mangle respekt" efter en underhåndsserv, mens Kyrgios beskrev den spanske grusspecialist som 'meget følsom' og en 'dårlig taber'.

- Kyrgios' handlinger er beviset på en mand, der mangler uddannelse, lød kritikken efterfølgende fra Rafael Nadals onkel og tidligere træner, Toni Nadal, mens australieren straks svarede tilbage.

- Bro, jeg gik 12 år i skole, din idiot. Jeg er meget uddannet. Jeg forstår godt, at du er ked af, jeg har slået din familie.

Nick Kyrgios jubler over den sensationelle sejr i 2014 over Rafael Nadal.

- Nadal hader den her kamp

Torsdag står Rafael Nadal og Nick Kyrgios så igen på hver sin side af nettet og overfor hinanden igen.

Og det er ikke kun alverdens tennisfans, der ser længselsfuldt frem til opgøret mellem de to rivaler.

- Jeg kan ikke vente. Så snart lodtrækningen kom, var jeg super glad for at se Nadal i min del. Når du er dreng, så drømmer du om at spille mod de bedste i verden. Det er noget, jeg ikke kan tage for givet, lyder det fra Nick Kyrgios.

Også TV 2 SPORTs tenniskommentator Patrik Wozniacki glæder sig til at få skudt opgøret på Centre Court i gang, som han ikke mener, spanieren ser frem til med stor glæde.

- Det bliver et brag. Men Nadal hader den her kamp. Han ville ønske, han ikke skulle møde Kyrgios, fordi man ikke ved, hvad der kommer ud af ham. Det er stopbolde, skud mellem benene. Det er rent show. Han ved, at hvis han kan frustrere Nadal, så har han måske chancen for at vinde.

Spanieren selv ser dog ikke det helt store problem i et møde med den australske badboy, der gang på gang trækker overskrifter.

- Han kan gøre, hvad han vil med sit liv. Det gør ingen forskel for mig. Jeg er en professionel tennisspiller. Jeg tænker på tennis, jeg tænker ikke på så meget andet.