Wimbledon

Nadal slog sin bitre rival i 'forrygende' opgør

Rafael Nadal i vild jubel efter sejren over Nick Kyrgios. Hannah Mckay / Ritzau Scanpix

Rafael Nadal trak sig sejrrigt ud af opgøret mod sin bitre rival Nick Kyrgios i en yderst velspillet kamp i anden runde af Wimbledon.

Der var på forhånd lagt op til en vaskeægte lækkerbisken på Centre Court, hvor Rafael Nadal og Nick Kyrgios torsdag aften bragede sammen i anden runde af Wimbledon.

Det var ikke kun de to spilleres evner på banen, der fik tennisfans til at slikke sig om munden. De to spillere har nemlig et særdeles anspændt forhold til hinanden.

- Vi har gensidig respekt, men det er vist også det, lød det, da Kyrgios skulle beskrive forholdet mellem ham og grusspecialisten.

Nadal og Kyrgios levede fuldstændig op til forventningerne og leverede et brag af en kamp, som den spanske veteran endte med at vinde

- Jeg har glædet mig hele dagen til kampen, og den har på ingen måde skuffet. Det var en fantastisk kamp, fortalte TV 2 SPORTs tenniskommentator Patrik Wozniacki efter opgøret.

Undervejs i kampen fik vi flere eksempler på de to spilleres åbenlyse modsætninger.

Både i spillet på banen hvor Kyrgios' frækhed kunne ses i form af underhåndsserver, der tydeligt irriterede Nadal. Men også udenfor hvor australieren brugte lang tid på at brokke sig til dommeren over spanieren, der brugte ekstra god tid mellem pointene.

I sidste ende blev det dog Rafael Nadal, der spillede sig videre til tredje runde, hvor Jo-Wilfried Tsonga venter.

(3) Rafael Nadal - Nick Kyrgios - 6-3, 3-6, 7-6(5), 7-6(3)

Første sæt

Nick Kyrgios skulle lige bruge de første to partier på at finde sig selv og sit spil på Centre Court. Sådan noget gøres dog ikke ustraffet mod en rutineret ræv som Rafael Nadal, der brød den hårdtservende australier fra start.

Den føring lod Nadal ikke slippe væk. Begge spillere holdt serv i resten af sættet, som Nadal vandt med 6-3, og hvor de to spilleres modsætninger særligt kunne ses i tempoet mellem boldene.

Nick Kyrgios klar med det samme, mens Rafael Nadal gjorde sig ekstra umage med at bruge tid. Hvilket kampens dommer også fik at høre i pausen mellem første og andet sæt.

- Hvad fanden er det, der foregår? Sprugte den australske badboy med henvisning til spanierens tidstræk.

Kampens dommer lod sig dog ikke påvirke af brokkeriet fra Kyrgios, som TV 2 SPORTs tenniskommentator Patrik Wozniacki ellers gerne havde set ham reagere på.

- Jeg synes, det er lige i overkanten. Jeg kan rigtig godt lide Nadal, men jeg synes, han trækker tiden for meget. Han kunne godt lige påtale det overfor spanieren, lød det undervejs i kommenteringen.

Nick Kyrgios brokker sig over Rafael Nadal i første sæt.

Andet sæt

Uanset hvad virkede det som om, at lidt brok gjorde sig godt for australieren. Starten på andet sæt kunne i hvert fald ikke have været bedre.

Hurtigt bragte Kyrgios sig foran med et break, og så kom selvtilliden og frækheden i spillet for alvor til syne hos Australieren, der også fik mere og mere lyd på undervejs i duellerne.

'Come on', 'fantastisk serv' og 'super spillet' lød det fra Kyrgios både om sine egne præstationer, og når Rafael Nadal hev en flot vinder frem.

Det blev også til et par af australierens berømte underhåndsserve, som fangede Nadal på bagben. Serve, publikum ikke brød sig om og kvitterede med piften og buh-råb.

Nadal fik dog brudt tilbage, hvilket fik Kyrgios i gang med nye diskussioner med dommeren, der endte med at give australieren en advarsel.

Bedst som man troede, Kyrgios var ved at smide sættet væk og kampen på gulvet, fik han på ny brudt spanieren og servede efterfølgende sættet hjem og bragte balance i regnskabet.

Følelserne var helt ude på tøjet hos begge spillere. Her Rafael Nadal med et råb.

Tredje sæt

Tredje sæt blev en vaskeægte neglebider, hvor de to duellanter fortsatte med at levere tennis af højeste kaliber.

Nadal med den suveræne forhånd, der flere gange fandt vej forbi Kyrgios, mens australieren viste den rå power frem på serverne, som spanieren ved flere lejligheder måtte kigge langt efter.

Særligt ved en situation i tredje sæt fik Nadal bogstaveligt talt australierens kraft at føle. Fremme ved nettet blev Nadal ramt af et tungt forhåndsslag, uden Nick Kyrgios sagde undskyld, hvilket fik spanieren til at kaste lange og bebrejdende blikke ned mod sin modstander.

Nadal fik holdt serv og bragt sig foran med 5-4, hvilket fik spanieren til at bryde ud i vild jubel, som satte godt gang i publikum på Centre Court.

Rafael Nadal mødte Nick Kyrgios i anden runde af dette års Wimbledon. Video: Malthe Henriksen

- Det er lige præcis det her drama, vi havde håbet på. Det er helt fantastisk, lød det fra tenniskommentator Patrik Wozniacki under kampen.

Selvfølgelig skulle det spændende sæt afgøres i en tie-break. Her var det Nadals rutine, der gjorde udslaget og gav ham sætsejren.

Fjerde sæt

Fjerde sæt lignede til forveksling det tredje.

Både Kyrgios og Nadal fuldstændig suveræne i egne servepartier uden at tillade en eneste breakmulighed til deres modstander.

Derfor skulle vi ud i endnu en tie-break. Denne gang var der ikke nogen vej uden om for Nick Kyrgios, der skulle vinde for at holde sig inde i kampen.

Om det var nerverne, der spillede australieren et puds er svært at sige, men Kyrgios startede tie-breaken med en kæmpe fejl og smashede i nettet på en meget stor mulighed.

Herfra var det op ad bakke for Kyrgios, der aldrig fik spillet sig tilbage i tie-breaken, som Rafael Nadal vandt med 7-3.

Dermed var det også spanieren, der til sidst kunne bryde ud i jubel efter kampen og glæde sig over en hårdt tilkæmpet plads i tredje runde.