Wimbledon

15-årige Cori Gauff tredobler sine præmiepenge efter Wimbledon

Cori Gauffs Wimbledon har sikret hende en check på 1,5 millioner kroner. Det er to en halv gange mere end de præmiepenge, hun hidtil havde tjent.

Den bare 15-årige Cori Gauff måtte se sit Wimbledon-eventyr ende mandag efter et nederlag til den tidligere verdensetter Simona Halep i fjerde runde.

Inden turneringen var den unge amerikaner ukendt for de fleste på trods af sejren i junioernes French Open sidste år. Tre sejre ved Wimbledon og rekorden som den yngste spiller nogensinde til at klare sig igennem kvalifikationen fik dog alle fans og medier til at interessere sig for den amerikanske sensation.

Udover den store interesse og en masse nye fans rejser Cori Gauff også hjem med en check, der luner godt på kontoen hos den unge amerikaner som bevis for sit flotte Wimbledon.

Således har de unge amerikaner mere end tredoblet sin samlede præmiepengesum i karrieren - udelukkende på præstationen i Wimbledon.

176.000 pund - eller godt 1,5 millioner kroner - har Cori Gauff tjent på at nå frem til fjerde runde af verdens største tennisturnering. I forvejen stod der godt 600.000 kroner på kontoen med præmiepenge.

Det er dog ikke kun pengepræmier, der kommer til at forgylde Cori Gauff i fremtiden.

Den amerikanske teenagesensation tjener alene i år i omegnen af 6.6 millioner kroner alene på sine tre sponsorater med tøjmærket New Balance, ketcherfirmaet Head og den italienske fødevarevirksomhed Barilla. Det vurderer Forbes' analytiker Kurt Badenhausen.

- Gauff tjekker alle bokse af, der gør hende interessant i et marketingsmæssigt synspunkt med sine præstationer og personlighed, forklarer Kurt Badenhausen.

Cori Gauff har dog et godt stykke op til at blive den bedst betalte kvindelige sportsudøver. Den titel sidder Gauff's store idol, Serena Williams, på.

I 2018 tjente hun godt 120 millioner danske kroner udelukkende via sine sponsorater ifølge Forbes.