Wimbledon

Rasende italiener slap ’alt for billigt’ fra bombe-råb

Fabio Fognini slipper billigt fra sin voldsomme udtalelse i tredje runde af Wimbledon.

25.000 kroner.

Det er alt, hvad italienske Fabio Fognini skal hoste op med i bøde, efter italieneren med det store temperament lørdag chokerede store dele af tennisverden i kampen mod amerikanske Tennys Sandgren i tredje runde. Det skriver nyhedsbureauet AP.

- Er det fair at spille her? Sprugte italieneren sig selv, inden han fortsatte med at brokke sig på italiensk midt i andet sæt af opgøret.

- Forbandede englændere. Bare der var en bombe, der ville eksplodere på det her anlæg, lød de voldsomme ord fra Fabio Fognini, som der, formentlig grundet sprogbarrieren, ikke var nogen, der reagerede på.

Udtalelserne fik nogle medier til at spekulere i en karantæne og en kæmpe bøde til den hidsige italiener på helt op mod 2,5 millioner kroner. Men verdenranglistens nummer ti slipper altså nu væsentlig billigere for sine voldsomme udtalelser.

- Den er alt for lille. Han er sluppet meget billigt. Sådan noget må man jo aldrig sige. Men det er en formildende omstændigheder, at han ikke råber og skriger. Han går og snakker med sig selv, fortæller TV 2 SPORTs tenniseksperter Michael Tauson og Patrik Wozniacki.

Lørdagens kommentar fra Fabio Fognini bliver ikke bedre, når man tager et kig i Wimbledons historiebøger.

Tilbage i 1940 blev 'The All England Club', som er anlæggets officielle navn, nemlig bombet af tyskerne, hvor taget på den nok mest berømte tennisbane i verden, Centre Court, blev ødelagt.

Også bøder til Serena og Kyrgios

Fabio Fognini er dog ikke den eneste topspiller, der må til lommerne og hoste op med penge til bøder fra Wimbledon.

Således har den amerikanske stjerne Serena Williams fået en bøde på godt 67.500 kroner for at ødelægge en bane under en træning inden turneringen startede.

Derudover må den australske bad boy Nick Kyrgios nok engang til lommerne. Hele to bøder har Kyrgios fået med sig hjem fra Wimbledon på i alt cirka 58.000 danske kroner for usportslig opførsel i sine kampe mod Jordan Thompson og Rafael Nadal.

- Når man ser de bøder, så giver det jo endnu mindre mening, at Fognini ikke har fået en større bøde, forklarer TV 2 SPORTs tenniseksperter Michael Tauson og Patrik Wozniacki.

Den største bøde i dette års turnering blev dog givet allerede på anden spilledag, da australske Bernard Tomic fik frataget alle sine præmiepenge for ikke at leve op til turneringens standarder, da han tabte 2-6, 1-6, 4-6 på 58 minutter til Jo-Wilfried Tsonga i første runde tirsdag.

Det kostede australieren 375.000 kroner. Penge, han dog kæmper for at få tilbage.