Wimbledon

God ven fik klø af Holger Rune: - Jeg skulle lige give ham en sviner

Holger Rune viste ingen nåde mod sin gode ven Eric Vanshelboim, der fik et stort nederlag i anden runde af Wimbledon.

Der var på forhånd lagt op til en ganske speciel kamp for Holger Rune, da han tirsdag spillede sin anden kamp i karrieren ved verdens største tennisturnering Wimbledon.

Det var dog ikke kun traditionens vingesus, der gjorde kampen til én af dem, han formentlig vil huske et godt stykke tid endnu. På den anden side af nettet stod danskerens gode ven, ukrainske Eric Vanshelboim nemlig. Han er vokset op i Danmark og spiller for den danske klub KB.

Der var dog ingen vennetjeneste fra HIK-rivalen Holger Rune, der udspillede sin to år ældre kammerat med en sejr på 6-0, 6-2.

- Jeg havde meget få chancer i den her kamp, lød det ærligt fra Vanshelboim, da TV 2 SPORT fangede ham og Holger Rune efter kampen.

På trods af den store klasseforskel mellem de to spillere var det ikke noget, der gik udover venskabet. De to spillere mødtes ved nettet til en kærlig krammer efter kampen og satte sig efterfølgende ned til en god snak om opgøret.

- Jeg skulle lige give ham en sviner for, at hun kun gav mig to partier, forklarede Eric Vanshelboim med et smil.

- Ej, det var bare lidt småsnak og hygge. For otte år siden spillede vi en U10-kamp i B93. Vi havde aldrig nogensinde forestillet os, at vi skulle spille Wimbledon sammen og mod hinanden.

- Rune kan vinde det hele

For danske Holger Rune var der ikke kun glæde over en god kamp, hvor danskeren spillede meget tæt på sit højeste niveau.

Det 16-årige tennishåb var rigtig glad for den gode stemning mellem ham og Eric Vanshelboim før og efter opgøret på Wimbledons bane 17.

- Jeg har egentlig ikke noget problem med at spille mod gode venner. Vi snakkede godt sammen inden kampen, og når vi går på banen, så er vi fjender. Men efter kampen er vi gode venner igen. Eric er en rigtig god ven. Det er det fede ved tennis, siger Holger Rune til TV 2 SPORT.

Med sejren er Holger Rune klar til tredje runde af juniorernes Wimbledon. Her er danskeren topseedet. Ifølge den ukrainske ven kan vi da også meget vel få en dansk Wimbledon-vinder.

- Alt er godt ved ham, der er ikke noget negativt, man kan sige om hans spil. Det ville ikke overraske mig, hvis han spiller endnu bedre i næste runde. Jeg kommer og hepper, hvis ikke jeg selv har noget træning eller en kamp, lover Eric Vanshelboim.

Holger Rune spiller tredje runde allerede onsdag. Her møder han briten Anton Matusevich, som Holger Rune slog i en optaktsturnering i sidste uge.