Wimbledon

Halep slår Wozniackis banemand og booker semifinale

Simona Halep er klar til semifinalen i Wimbledon efter en sejr over kinesiske Shuai Zhang i to sæt.

Simona Halep er klar til karrierens anden semifinale i Wimbledon.

Tirsdag sikrede den tidligere verdensetter avancement, da Shuai Zhang, der sendte Caroline Wozniacki ud af den prestigefyldte grand slam-turnering, blev besejret.

Rumænske Halep vandt 7-6, 6-1 over kineseren, der var i sin anden grand slam-kvartfinale i karrieren.

Halep, der er seedet som nummer syv, skal i semifinalen enten møde ottendeseedede Elina Svitolina eller useedede Karolina Muchova.

Rumæneren fik en skidt start på tirsdagens kvartfinale. Shuai Zhang kom foran 3-0, inden Halep vandt sit første parti. Generelt måtte Halep kæmpe hårdt for at vinde første sæt.

Der skulle således tiebreak til for at finde en vinder. Her førte Halep ganske vist fra første duel og endte med at tage sættet efter en sejr på 7-4.

Andet sæt var anderledes ensidigt. Luften var gået af den kinesiske ballon, og Halep skulle kun bruge 29 minutter på at tage semifinalebilletten.

Elina Svitolina måtte ligesom Simona Halep på hårdt arbejde for at vinde første sæt i sin semifinale.

Karolina Muchova kom foran 4-1, inden ukraineren indledte sit comeback ved langsomt at æde sig ind på tjekken, der til sidst måtte se sig slået 7-5.

Elina Svitolina mødte Karolina Muchova i kvartfinalen ved Wimbledon. Video: Malthe Henriksen

I andet sæt så det ud til at blive en komfortabel sejr til Svitolina, der midt i sættet lykkedes med at bryde Muchovas serv tre gange i træk.

Tjekken fik dog halet lidt ind på Svitolina og gik fra 2-5 til 4-5, men til sidst vandt ukraineren altså.