Wimbledon

Holger Rune ydmyger tidligere klubkammerat ved Wimbledon

Topseedede Holger Rune er klar til tredje runde ved juniorernes Wimbledon, efter han blæste sin modstander af banen med 6-0, 6-2.

Holger Rune - Eric Vanshelboim

  • Første sæt: 6-0
  • Andet sæt: 6-2
  • I tredje runde venter amerikaneren Govind Nanda eller briten Anton Matusevich.

Holger Rune er seedet som nummer et i juniorernes Wimbledon-turneringen, og den 16-årige dansker fortsætter med at imponere. Tirsdag gik det ud over ukraineren Eric Vanshelboim, der blev tildelt et æg og samtidig sendt ud af Wimbledon.

Wimbledon er Holger Runes blot anden turnering på græs nogensinde, men det er bestemt ikke til at se på spillet. Den unge dansker brugte blot 23 minutter på at vinde første sæt 6-0, hvor et tæt førsteparti blev afløst af dansk dominans. I de sidste fem partier vandt Holger Rune hele 20 ud af 25 dueller.

Andet sæt udviklede sig ikke meget anderledes på Court 17. Ukraineren havde det svært i alle facetter. To danske breaks var rigeligt til at sikre sættet med 6-2. Trods ydmygelsen var der plads til smil og en hyggesnak blandt de tidligere klubkammerater fra tiden i den danske klub KB.

Holger Rune og Eric Vanshelboim hyggesnakkede kort efter kampen.

Tredje runde spilles onsdag, men kamptidspunktet kendes endnu ikke. I første omgang venter der Holger Rune en herredouble senere tirsdag, som du kan se på TV 2 PLAY.

Sådan forløb kampen

/Ritzau/

Det danske tennistalent Holger Rune lever indtil videre fornemt op til favoritstemplet ved Wimbledons juniorturnering.

Den topseedede dansker, der vandt French Open tidligere på sommeren, spillede sig tirsdag overbevisende videre til tredje runde med en sejr på 6-0, 6-2 over ukraineren Eric Vanshelboim.

Vanshelboim, der om seks dage fylder 18 år, optræder for den danske klub KB og er også vokset op i Danmark. Han var på dagen ingen udfordring for Rune, der rundede 16 år i april.

I Wimbledon-debuten mandag havde Rune små udsving på vejen mod den trods alt komfortable sejr, men tirsdag var Runes præstation endnu mere konstant.

- Jeg synes, at jeg spillede en god kamp. Jeg var fokuseret hele vejen, byggede spillet godt op og kom meget frem til nettet, siger Holger Rune til TV 2 SPORT.

Han skulle ganske vist bruge en håndfuld breakbolde, inden det lykkedes at vinde det lange åbningsparti, men da det først var hjemme, drønede han på en motorvej mod sætsejren. 6-0 lød det efter bare 23 minutter.

I andet sæt åbnede danskeren også med et brud, men så kom Vanshelboim lidt bedre med og kom ikke mindst på tavlen med et parti.

Han havde også chancen for at holde serv til stillingen 2-3, men efter et maratonparti brød Rune i stedet til 4-1 med et passérslag.

Danskeren missede en matchbold ved stillingen 5-1, men det lykkedes i stedet for Vanshelboim at reducere til 2-5.

Det blev dog en stakket frist for ukraineren. Kort efter gik Rune ud og servede næste parti sikkert hjem til 6-2.

Generelt var tirsdag en god dag for Holger Rune på græsset i Wimbledon. Senere på dagen vandt han nemlig også, da han spillede sin første doublekamp med japanske Shintaro Mochizuki.

Holger Rune og Shintaro Mochizuki vandt over briterne Felix Gill og Jack Jones i tre sæt. Video: Malthe Henriksen

Den dansk-japanske duo, der er seedet som nummer to, slog briterne Felix Gill og Jack Jones i tre sæt med cifrene 6-4, 4-6, 6-3 og er dermed klar til anden runde.