Wimbledon

Serena Williams fik psykologhjælp efter skandaløs finale

Serena Williams havde brug for psykologhjælp efter US Open-finalen mod Naomi Osaka sidste år.

Se Serena Williams' semifinale ved Wimbledon på torsdag på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Hele tennisverdenens øjne var rettet mod New York og Arthur Ashe Stadium 8. september sidste år. Kvindernes US Open-finale mellem den gigantiske favorit og 23-dobbelte Grand Slam-vinder Serena Williams og stortalentet Naomi Osaka var trækplastret.

Men det var ikke de to kvinders tennis, finalen vil blive husket for. Til gengæld stjal en rasende Serena Williams overskrifterne ved at anklage kampens dommer for sexisme, efter opgørets dommer havde tildelt amerikaneren en advarsel for at blive coachet.

Grædende og vred råbte Williams, at dommeren var en tyv. Det endte med at koste hende et parti. Kampen endte hun også med at tabe med 6-2, 6-4, men episoden glemmer den ellers så suveræne amerikaner aldrig.

- Jeg tog tilbage til Florida. Hver nat begyndte ubesvarede spørgsmål at plage mig. Hvorfor kan jeg ikke udtrykke mine frustrationer som alle andre? Hvis jeg var en mand, var jeg så endt i den her situation? Er det, fordi jeg er en kvinde? Jeg måtte stoppe mig selv for ikke at blive hidsig, forklarer Serena Williams i sit første store interview om episoden med Harpers Bazaar.

- Jeg kunne ikke finde ro. Jeg begyndte at se en psykolog. Jeg søgte svar, og selvom jeg følte, jeg gjorde fremskridt, så var jeg stadig ikke klar til at spille tennis.

Serena Williams i diskussion med dommeren under US Open-finalen.

Undskyldte i sms til Osaka

Også efter finalen havde fundet sin vinder, fortsatte Serena Williams med at rase over dommeren. Amerikaneren følte sig oprigtigt uretfærdigt behandlet.

Ved præmieoverrækkelsen brød den unge Naomi Osaka også sammen. Ikke på grund af karrierens største sejr og første Grand Slam-titel, men fordi situationen mellem Serena Williams, publikum og dommeren var blevet for meget.

- Det her ødelagde noget, der skulle have været fantastisk og historisk. Ikke nok med at der blev taget et parti fra mig, så blev et definerende og triumferende øjeblik taget fra en anden spiller, erkender Serena Williams.

Efter noget tid med psykologhjælp nåede den mangedobbelte Grand Slam-vinder frem til, at det var på tide at sende Naomi Osaka en undskyldning. I en, ifølge Serena Williams selv, dybtfølt besked undskyldte hun for optrinnet, men holdt fast i, at hun "mente, det var det rigtige at forsvare sig selv".

- Folk kan misforstå vrede med styrke, fordi de ikke kan adskille de to ting. Ingen har nogensinde forsvaret sig selv, som du har gjort, lød Osakas svar ifølge Serena Williams.

Et svar, der efterlod Serena Williams i tårer, men også snart med ketcheren i hånden igen.

Både Naomi Osaka og Serena Williams græd under præmieoverraskelsen ved US Open.

Tæt på succes ved Wimbledon

Den dag i dag nærmer amerikaneren sig så en ny Grand Slam-finale. Denne gang ved Wimbledon.

Her spillede amerikaneren sig tirsdag i semifinalen med en sejr i tre sæt over landskvinden Alison Riske. Men var det ikke for sin datter, Olympia, så havde det for længst været slut med tennis for Serena Williams.

- I sidste ende er hun årsagen til, at jeg bruger min stemme, og at jeg besluttede mig for at samle min ketcher op igen. Det gælder om ikke at give op, når nogen præsenterer dig for en udfordring. Det handler om at rejse sig op, når man er nede, lyder det fra Serena Williams til Harpers Bazaar.

Torsdag står hun så i sin 12. Wimbledon-semifinale.