Wimbledon

Wimbledon-overraskelse tilskriver kommende bryllup sin succes

Alison Riske skal snart giftes, og det har i følge hende selv været med til at hjælpe hende på vej til sin bedste Grand Slam-præstation i karrieren.

For amerikanske Alison Riske er det en kæmpe overraskelse, at hun tirsdag spiller kvartfinale ved verdens største tennisturnering, Wimbledon.

Årsagen til den flotte præstation fra verdensranglistens nummer 55 skal ifølge Riske selv ikke findes i en bedre træner eller en højere førsteservsprocent end tidligere i karrieren. Den 29-årige amerikaner peger i stedet på sit kommende bryllup som årsagen til succesen på det grønne græs.

- Jeg ville ønske, at jeg kunne blive gift noget oftere. Måske er vi nødt til at forny vores ægteskabsløfter i fremtiden, fordi det har fungeret meget godt at have brylluppet lige rundt hjørnet, fortalte en storsmilende Alison Riske på pressemødet efter sin kamp.

Efter Wimbledon, hvor amerikaneren er nået frem til sin første Grand Slam-kvartfinale nogensinde, giver Alison Riske sit ja til Stephen Amritraj, der selv er tidligere tennisspiller. Et bryllup, der kommer til at foregå i netop den engelske hovedstad, hvor også Wimbledon-turneringen hører hjemme.

- Jeg ser så meget frem til det. Alt er egentlig planlagt, så jeg er ikke rigtig stresset over det. Det er nok fordi, min forlovede har gjort alt arbejdet.

- Vi elsker London. Vi kunne begge to godt tænke os at bo her. Jeg ville også elske at blive medlem af All England Tennis Club. Det kaster jeg bare lige ud, lød det fra Alison Riske.

Det er dog kun vindere af Wimbledon-turneringen og få særligt udvalgte, der opnår medlemskab af den 151 år gamle klub, som i skrivende stund har 375 fuldblods medlemmer.

Ashleigh Barty måtte mandag se sig besejret af Alison Riske.

Brag med Serena Williams i vente

Skal Alison Riske med i den lille klub, så kræver det som minimum en sejr over en af klubbens andre medlemmer i tirsdagens kvartfinale. Landskvinden Serena Williams, der har vundet Wimbledon hele syv gange i karrieren.

- Det er super spændende. Jeg har spillet double med Serena, men jeg har aldrig spillet mod hende. Det bliver en interessant kamp, siger Alison Riske forud for de to amerikaneres første indbyrdes møde.

- Jeg er klar til krig. Hun er den største kvindelige atlet i historien. Det bliver en stor udfordring, men jeg ser virkelig frem til den. Jeg er nødt til at gå efter det og bare spillet mit eget spil.

Netop Alison Riskes eget spil var også nok til at ryste verdensranglistens nummer 1, Ashleigh Barty, der mandag blev sendt hjem af amerikanerens flade spil og mange vindere.

Tirsdag skal Riske så se, om samme medicin virker på den 37-årige Serena Williams, når de to tørner sammen på Centre Court.

Du kan se kampen direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 14:00.