Wimbledon

Holger Rune brød sammen efter Wimbledon-exit

Holger Rune var dybt berørt af det tidlige exit ved Wimbledon og sin egen præstation, der ifølge ham selv var langt under niveau.

Det danske tennishåb Holger Rune led onsdag formiddag et af de rigtige hårde nederlag i den korte karriere, da han røg ud af Wimbledon allerede i tredje runde efter to sæt mod britiske Anton Matusevich.

Danskeren var flere gange i kampen frustreret over sit eget spil, hvilket kom til udtryk i form af flere udbrud undervejs i opgøret. Holger Rune var også usædvanlig hurtigt væk fra banen, da nederlaget var en kendsgerning.

Derfor gik der også et par timer, inden TV 2 SPORT fik muligheden for at interviewe den 16-årige dansker, der stadig ikke havde fået skuffelsen ud af kroppen.

- Det er svært at vinde, når man spiller 10 procent af det, man kan. Jeg missede grundslag og returneringer. Jeg var der ikke fra start, lød det fra en tydeligt skuffet Holger Rune, der til sidst i interviewet ikke kunne holde tårerne tilbage.

- Det er utrolig svært at stå til en Grand Slam og spille så sindssygt meget under niveau... Det er svært.

På banen havde Holger Rune også sine udfordringer med den to år ældre Anton Matusevich. Briten spillede godt, men Holger Rune var efter kampen stadig irritereret over, han endnu ikke havde fundet forklaringen på sin dårlige dag.

- Alt var egentlig godt op til kampen. Jeg så ikke noget, der skulle gøre, at jeg ikke skulle spille op til det, jeg kan. Han spiller også en god kamp, men jeg spillede en del under niveau, forklarer Holger Rune til TV 2 SPORT.

Kritiserer modstanderen

Selvom der var roser fra Holger Rune til sin britiske overmand, så var det bestemt ikke alt ved den to meter høje Anton Matusevich, danskeren fandt lige behageligt.

Briten var meget højlydt i kampen og fejrede flere af de vigtige point med jubelscener. En opførsel, der ikke er normal at se ved Wimbledon for juniorer.

- Han er en meget speciel type. Lidt ucharmerende, hvis jeg selv skal sige det. Men han spiller en god kamp, lød det fra Holger Rune.

Selvom det blev til et tidligt exit for det danske tennishåb, så kan Holger Rune glæde sig over, at han på mandag overtager førstepladsen på juniorernes verdensrangliste.

Det havde hovedpersonen selv dog svært ved at glæde sig over efter kampen. Her var det stadig skuffelsen over Wimbledon-nederlaget, der fyldte mest.

- Det er jo det, man stiler efter som junior. Det er jeg tilfreds med, men jeg havde fokus på den her turnering hele vejen, og det gik ikke. Det er pisse ærgerligt, siger danskeren til TV 2 SPORT.