Wimbledon

Holger Rune er ude af Wimbledon trods stort comeback

Danske Holger Rune er ude af Wimbledon, efter han tabte i to sæt til britiske Anton Matusevich i tredje runde.

Holger Rune - Anton Matusevich

  • Første sæt: 4-6
  • Andet sæt: 5-7
  • Holger Rune var topseedet
  • Kampen varede en time og ni minutter
  • Danskeren er fortsat med i doubleturneringen

Holger Rune var seedet som nummer et i juniorernes Wimbledon-turnering, men den seedning kunne danskeren ikke leve op til.

Det 16-årige stortalent røg nemlig ud af den traditionsrige turnering i tredje runde, da britiske Anton Matusevich besejrede danskeren med cifrene 6-4, 7-5.

På papiret var Holger Rune ellers favorit, da han lige nu er nummer to på juniorernes verdensrangliste, mens briten rangerer som nummer 40.

Sådan forløb kampen

/ritzau/

Tidligere på sommeren vandt Holger Rune French Open i Paris, og i sidste uge slog han netop Matusevich i en opvarmningsturnering til Wimbledon.

Men onsdag fik briten revanche mod en ganske frustreret dansker. Holger Rune blev brudt til 3-4 i første sæt, og Matusevich servede sættet hjem ved stillingen 5-4.

Sættet blev afgjort, da Holger Rune slog en forhånd for langt, og danskeren så en anelse frustreret ud efter sit første sættab i turneringen.

Holger Rune blev brudt med det samme i andet sæts første parti. Danskeren fik godt nok brudt tilbage til 2-2, men efterfølgende tabte Holger Rune igen et serveparti.

Danskeren reddede tre matchbolde på stribe, da han servede ved 3-5, og han tvang dermed Matusevich til at serve kampen hjem.

Det gik ikke så godt for briten, der indledte partiet med to dobbeltfejl. Og det medvirkede til, at Holger Rune kom på 5-5.

Men serven fungerede ikke optimalt for danskeren, som igen blev brudt lige efter. Og Matusevich svigtede ikke, da han for anden gang kunne serve sejren hjem. Med et servees blev Holger Rune sendt ud.

I kvartfinalen kunne Holger Rune - havde han vundet - have mødt den ottendeseedede japaner Shintaro Mochizuki, som er danskerens doublemakker i Wimbledon.

Den dansk/japanske duo er fortsat med i double, og derfor er Holger Rune ikke færdig i Wimbledon endnu.