Wimbledon

I dag kan Federer runde fornem Wimbledon-milepæl

Roger Federer kan skrive endnu et kapitel i den store historiebog om Wimbledon, når schweizeren onsdag møder Kei Nishikori.

Du kan se Roger Federers kamp mod Kei Nishikori på TV 2 SPORT cirka klokken 16.

99 gange i karrieren har den schweiziske tennisstjerne forladt en singlekamp som vinder ved verdens største tennisturnering, Wimbledon.

Onsdag eftermiddag kan den 37-årige legende så tage sin sejr nummer 100 og udbygge sin rekord for flest vundne singlekampe nogensinde ved Wimbledon, når han møder japanske Kei Nishikori i kvartfinalen.

Men Roger Federer runder ikke den fornemme milepæl lige så let, som han ellers indtil videre er kommet igennem dette års Wimbledon. Sådan lyder schweizerens egen forudsigelse i hvert fald.

- Jeg tror, han (Nishikori red.) er klar. Jeg er stor fan af hans spil, og jeg tror virkelig, at det bliver en svær kamp, lyder det fra Roger Federer ifølge Yorkshire Post.

Har kun tabt et sæt hver

Roger Federer er ellers fløjet frem til kvartfinalen, hvor han bare har afgivet et enkelt sæt på sin vej.

Det samme kan dog siges om Kei Nishikori, der også kun har tabt et sæt på vejen til mødet med den mest vindende spiller i Wimbledons historie.

- Han kommer til kvartfinalen med en masse energi. Jeg kan huske nogle af de andre Grand Slams, som Kei er nået langt i. Der har han været igennem mange hårde kampe. Indtil videre har det været nemt for ham i dette års Wimbledon, siger Roger Federer.

Selvom schweizeren er opmærksom på en mulig overraskelse, kan han ifølge Kei Nishikori ikke løbe fra favoritværdigheden.

- Jeg ved, jeg skal spille noget af mit bedste tennis for at slå Roger. Han er den bedste, der findes på græsset, udtaler Kei Nishikori forud for kampen ifølge Yorkshire Post.

Revanchen ligger hos Roger Federer, der i november tabte i to sæt til verdensranglistens nummer syv. Den samlede indbyrdes statisk fører schweizeren dog stadig med 7-3.

Lykkes det for Roger Federer at tage sin sejr nummer 100 ved Wimbledon, bliver han den første spiller nogensinde til at runde det tal i en Grand Slam-turnering.