Wimbledon

Konta i bitter diskussion med journalist efter Wimbledon-exit

Bølgerne gik højt i presselokalet, da Johanna Konta skulle svare på spørgsmål efter sit nederlag i Wimbledons kvartfinale.

Johanna Konta havde en af de hårde dage i sin tenniskarriere, da hun tirsdag tabte kvartfinalen i Wimbledon mod Barbora Strýcová klart i to sæt, som briten ellers på forhånd var favorit til at vinde.

Sådan gik det dog ikke for Konta, der ikke kunne leve op til det forventningsfulde hjemmebanepublikums håb og drøm om igen at se en brite løfte kvindernes Wimbledon-trofæ for første gang siden 1977.

Johanna Kontas dag blev ikke bedre på pressemødet efter kampen, hvor hun kom godt op at toppes med en af de tilstedeværende journalister.

- Du er respektløs og nedgørende, lød det fra en rasende Johanna Konta, der følte, journalisten ikke accepterede hendes svar på spørgsmålene.

Forud for det svar var det britiske tennishåb flere gange blevet spurgt ind til kampen mod tjekkiske Strýcová, som Konta flere gange roste for ganske enkelt at være for god på dagen.

Det svar lod en ikke nærmere identificeret britisk journalist sig dog ikke stille tilfreds med.

- Du skal ikke nedgøre mig

33 uprovokerede fejl, en dobbeltfejl i slutningen af tredje sæt, missede flugtninger. Det er meget fint at sige, at det har meget med din modstander at gøre, men der var nøglepoint, hvor du kunne have gjort det bedre.

- Er det din professionelle holdning? Sprugte Konta efter journalistens konklusion på, at briten ikke leverede sit bedste på Wimbledons Centre Court.

Nej, det er som tilskuere sammen med alle andre på Centre Court, der heppede på dig. Tallene er officiel statistik.

- Okay. Jeg har ikke brug for, at du stikker til mig på sådan en barsk måde. Jeg synes, jeg er meget åben overfor jer. Jeg fortæller, hvordan jeg har det på banen. Hvis ikke I kan acceptere det svar eller er enige, så er det fint nok. Jeg har ikke så meget andet at svare til dit spørgsmål.

Det var stadig ikke nok for den britiske journalist, der forsøgte sig med et enkelt spørgsmål mere, men blev afbrud af en tydeligt irritereret Konta.

Jeg spørger dig bare dig bare med den forudtaget holdning, at du vil lære noget af det her og vinde en Grand Slam en dag...

- Du skal være venlig ikke at nedgøre mig.

Jeg nedgør dig ikke.

- Jo, du gør. På den måde du spørger på, er du ret respektløs og nedgørende. Jeg er en professionel atlet, som gjorde sit bedste i dag, og det er alt, der er at sige til det, vrissede Johanna Konta, inden Wimbledons egen pressemoderator skred ind og bad om et nyt spørgsmål.

Med nederlaget til Johanna Konta mod Barbora Strýcová tørster briterne stadig efter en frisk sejr til en britisk kvinde ved Wimbledon. Virgina Wayde var den seneste til at snuppe trofæet i 1977.

Mens Johanna Konta ikke når til tops i år, så er hendes overmand bare to kampe fra trofæet. I torsdagens semifinale møder Barbora Strýcová selveste Serena Williams.