Wimbledon

To danske verdensettere i tennis: - Det burde være umuligt

Både Clara Tauson og Holger Rune vil på mandag toppe juniorernes verdensrangliste.

Det er bestemt ikke hverdag for Danmark at have to tennisspillere, der topper verdensranglisten.

Faktisk er det aldrig sket før, men mandag kan dansk tennis prale af at have verdens bedste juniorspiller hos både pigerne og drengene, når Holger Rune officielt rykker op ved siden af Clara Tauson som verdensetter.

- Det er jo det, man stiler efter som juniorspiller. Det er jeg naturligvis rigtig godt tilfreds med, siger Holger Rune om udsigten til at kunne kalde sig verdens bedste.

Den titel har Clara Tauson haft på sit CV siden sejren ved Australian Open i januar, og hun glæder sig over, at det nu er lykkedes for et lille tennisland som Danmark at skabe to store talenter.

- Det er jo fuldstændig surrealistisk. Stor cadeau til Holger, han har virkelig gjort det godt på det seneste. Jeg er glad på dansk tennis' vegne. Det er jo ikke fordi, tennis er den største sport i Danmark. Det burde være umuligt, men vi har gjort det, siger hun til TV 2 SPORT.

Det er ikke kun herhjemme, der er blevet bidt mærke i de to danske stortalenter.

Serena Williams' træner gennem mange år, Patrick Mouratoglou, er ligeledes fuld af lovord om Holger Rune og Clara Tauson, der ifølge Mouratoglou går en lys fremtid i møde.

- I har to fantastiske spillere hos juniorerne. Jeg tror rigtig meget på de her to spillere, selvom der stadig er lang vej til at blive topprofessionel, siger Patrick Mouratoglou.

Wozniacki har banet vejen

Topprofessionel har Danmarks største tennisspiller nogensinde, Caroline Wozniacki, været i flere år.

Den danske tennisstjerne har tilbragt 71 uger som verdensetter hos seniorerne i sin karriere. Ifølge Patrick Mouratoglou er det netop Caroline Wozniacki, der har været med til at bane vejen for Holger Rune og Clara Tauson

- Caroline Wozniacki åbnede døren. Hun er en rollemodel for unge mennesker, og nu har I en masse gode, unge spillere i Danmark. Der er dog lang vej til at bryde igennem hos de professionelle, men jeg tror, begge to kan få en flot karriere, afslører Patrick Mouratoglou overfor TV 2 SPORT

Én, der kender de to unge danskere særdeles godt, er Lars Christensen. Han er træner for Holger Rune og er ligeledes tilknyttet teamet omkring Clara Tauson.

Han er naturligvis også godt tilfreds med sine to unge tennishåbs præstationer, men nu gælder det om at få dem til at slå til i 'de voksnes rækker'.

- Der har været to interessante projekter. Jeg har været heldig at være en del af dem begge to. Det er fantastisk, at det er lykkedes at komme så vidt. Det her er jo bare et lille skridt. Nu handler det om seniortennis, fortæller Lars Christensen til TV 2 SPORT.

Seniortennis har begge spillere allerede stiftet en anelse bekendtskab med i deres tidlige karrierer.