Tidligere verdensetter er klar til sin første Wimbledon-finale

Rumænske Simona Halep skal lørdag spille sin første finale i Wimbledon, efter hun slog Elina Svitolina i semifinalen.

Elina Svitolina - Simona Halep

  • Første sæt: 1-6
  • Andet sæt: 3-6
  • Spillerne var seedet 8 og 7
  • Kampen varede 1 time og 14 minutter
  • I finalen venter enten Serena Williams eller Barbora Strycova

I slutningen 2017 var Simona Halep oppe som nummer et på verdensranglisten, men de helt store finaler er den 27-årige rumæner sjældent nået frem til.

Hun vandt sin første Grand Slam i 2018 med sejren i French Open. Samme år var hun i sin første store finale, men tabte i Australian Open.

Nu er Simone Halep så klar til sin første Wimbledon-finale i karriere efter en sikker sejr i to sæt over Elina Svitolina fra Ukraine. Hun var for første gang nogensinde nået frem til en semifinale i Grand Slam-sammenhæng.

Sådan forløb kampen

/ritzau/

Den tidligere verdensetter Simona Halep er for første gang i karrieren klar til finalen i Wimbledon.

Torsdag vandt den rumænske tennisspiller sin semifinale i London med 6-1, 6-3 over ukraineren Elina Svitolina, der for første gang var i en grand slam-semifinale.

Halep leverede en formidabel præstation og er nu klar til lørdagens finale mod enten Serena Williams fra USA eller tjekken Barbora Strycova, der mødes i den anden semifinale torsdag eftermiddag.

Den første semifinale på Centre Court blev indledt med to maratonpartier, hvor der blev disket op med flotte dueller. Hele 20 minutter tog det, før Halep havde bragt sig foran 2-0.

Svitolina havde ellers sine chancer, men først smed hun tre breakbolde væk og derefter tre fordele i egen serv, inden Halep brød.

Ganske vist fulgte Svitolina op med et rent brud til 1-2, men det var Haleps sæt. Rumæneren spillede på et imponerende niveau og overstrålede Svitolina, selv om ukraineren også var godt spillende.

Halep brød til 3-1 og brød for tredje gang ud af lige så mange mulige med en flot forhåndsvinder til 5-1.

Så fulgte endnu et langt parti, som Halep lukkede med et par store vindere, og Svitolina måtte sande, at man godt kan ramme et fint niveau og alligevel tabe 1-6.

I andet sæt holdt spillerne selv indtil 3-3, uden der blev afgivet en eneste breakbold, men så løftede Halep igen niveauet.

Hun brød til 4-3 og igen til sætsejr 6-3, da Svitolina på den anden matchbold blev presset til at slå bolden i nettet.

Dermed er Halep kun en sejr fra at kopiere bedriften fra French Open sidste år, hvor hun vandt sin hidtil eneste grand slam-titel.