Wimbledon

Champagne og jordbær i hobetal: Få tallene bag Wimbledon

Champagne og jordbær er en sikker vinder på Wimbledon-anlægget.

473.000 tilskuere gæster Wimbledon, mens der bliver solgt hele 1,9 millioner jordbær.

Wimbledon 2019 er tættere på sin afslutning end begyndelsen.

Mens de resterende spillere kæmper om trofæerne i både single og double på det grønne græs, har vi valgt at tage et kig på nogle af de sjove og skæve tal fra verdens mest prestigefyldte tennisturnering.

Anlægget i det sydvestlige London bliver besøgt af mere end 473.000 tilskuere over de to uger, turneringen finder sted.

Udover en masse publikum og stjernespillere har turneringen 250 boldbørn til rådighed, der er blevet nøje udvalgt blandt cirka 1000 ansøgere efter optagelsesprøver.

Mens boldbørnene må nøjes med vand og læskedrik til at slukke tørsten, så har de mange tilskuere mulighed for et hav af andre nydelser.

Wimbledons jordbær er blandt de mest berømte i verden. Og de sælger da også en god del af de røde bær i London. Helt præcist bliver der langet hele 1,9 millioner jordbær over disken ved Wimbledon, der i de fleste tilfælde bliver nydt med lidt fløde.

Champagne bliver dog også solgt godt af. Godt 22.000 flasker køber Wimbledons tennispublikum over de to uger, mens der bliver hældt 117.000 fadøl i svælget.

Er man ikke til jordbær, champagne og kolde øl, kan der også købes forfriskninger i form af fish and chips, is samt te og kaffe.

17.100 portioner af den klassiske ret bliver fortæret under Wimbledon, mens der bliver drukket 307.000 kopper te og kaffe.