Wimbledon

Dagens semifinale bliver speciel allerede før det første parti

Rafael Nadal og Roger Federer spillede en ikonisk finale i 2008. 11 år senere mødes de igen i semifinalen.

Roger Federer og Rafael Nadal skal spille semifinale ved Wimbledon. Det er en kamp, der er set frem til siden lodtrækningen til turneringen.

Semifinalen mellem Roger Federer og Rafael Nadal er tæt på være legendarisk, selvom den første bold endnu ikke er slået.

Opgøret mellem de to tennislegender har været et imødeset højdepunkt, siden der blev trukket lod, og det stod klart, at de kunne komme til at mødes om en plads i finalen i Wimbledon.

- Det bliver en vanvittig kamp mellem Nadal og Federer. Det er to modsætninger, der mødes. Federer er den fremragende og elegante tennisspiller, og Nadal er slideren, der løber alle bolde op. Det er to mastodonter, der står over for hinanden, fortæller TV 2 SPORTs tennisekspert Patrik Wozniacki.

Forventningerne til semifinalen bliver ikke mindre af, at det er 11 år siden, Federer og Nadal senest stod over for hinanden ved Wimbledon. I 2008 spillede de en helt fantastisk finale, der gik ud i fem sæt og først blev afgjort, da mørket var begyndt at lægge sig over det ikoniske anlæg i London.

Med cifrene 6-4 ,6-4, 6-7 (5-7), 6-7 (8-10), 9-7 vandt Rafael Nadal Wimbledon for første gang. Det er hans hidtil eneste Wimbledon-sejr over Federer i tre indbyrdes opgør på græs.

  • 2006: Federer vandt 3-1 i finalen
  • 2007: Federer vandt 3-2 i finalen
  • 2008: Nadal vandt 3-2 i finalen

Inden semifinalemødet i 2019 er verdens nummer to, Rafael Nadal, spinkel favorit hos bookmakerne. Det er kamp nummer 40 mellem de to spillere. Indtil nu har Nadal vundet 24 gange, mens Federer har vundet 15 gange.

Ingen klar favorit

Danske Holger Rune ser op til begge spillere. Han glæder sig til at se kampen, når han selv har spillet kvartfinale i double.

- Da jeg var mindre, var jeg meget fokuseret på, at det enten var Roger Federer eller Rafael Nadal, jeg kunne lide. Men de er så fede begge to. Federer er så elegant, og Nadal er så intens. Det er bare to fantastiske legender, som skal spille mod hinanden, siger Holger Rune til TV 2 SPORT, inden han gætter på en vinder:

- Her på mine ældre dage vil jeg nok sige, at jeg er lidt åben. Før ville jeg sige Federer, men jeg er meget åben. Det er to fantastiske spillere. De spillede også mod hinanden i semifinalen i French Open, og der vandt Nadal, men jeg tror på Federer.

Patrik Wozniacki er enig langt hen ad vejen, men han gætter ikke på det samme vinder. Det er et tydeligt billede på, at semifinalen forventes at blive uhyre spændende.

- Jeg tror personligt, at Nadal er en lille smule stærkere, fordi underlaget er en lille smule langsommere, end det plejer at være. Men det er et meget tæt opgør, siger Patrick Wozniacki.

Wimbledon-semifinalen mellem Roger Federer og Rafael Nadal vises direkte på TV 2, når dagens Tour de France-etape er slut. Hvis kampen begynder under etapen, vises starten af kampen på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Se sendeplanen for Tour de France og for Wimbledon ved at klikke på de blå links.