Wimbledon

Djokovic sætter ord på store frustrationer og signaler til publikummet

Den forsvarende Wimbledon-mester i herresingle, Novak Djokovic, var rigtig frustreret i perioder af sin semifinale mod Roberto Bautista Agut.

Umiddelbart tyder resultat 6-2, 4-6, 6-3, 6-2 ikke på de store problemer i en tenniskamp, men serbiske Novak Djokovic havde alligevel behov for at komme ud med sine følelser i kampen mod Roberto Bautista Agut.

Efter serberen kom planmæssigt fra start, tabte han andet sæt, da Agut lavede en netruller. En afgørelse, der fik publikummet til at juble, mens Djokovic signalerede til tilskuerne, at de bare skulle juble endnu højere.

'Man går igennem den slags øjeblikke'

I starten af tredje sæt var frustrationerne fortsat til stede hos Novak Djokovic, hvor solen bagte ned på Centre Court.

Den serbiske stjerne var blandt andet irriteret over, at han ikke kunne have en kasket på – tidligere i turneringen var han nemlig blevet beordret til at tage kasketten af, fordi den strider mod Wimbledons regler for påklædning. Samtidig hjalp det ikke, at spillet i perioder var et godt stykke fra topniveau.

- Man går igennem den slags emotionelle øjeblikke hele tiden - specielt i store kampe som denne. Jeg gør i hvert fald. Nogle gange viser jeg mine følelser, andre gange gør jeg ikke. Det er ikke noget usædvanligt.

- Der er altid noget, der kan tage dig ud af din komfortzone. Nogle gange bliver du frustreret, og så er det vigtigt at komme tilbage fra det virkelig hurtigt.

Følte du, det var manglende kærlighed eller respekt fra publikummets side?

- Nej. Jeg mener, jeg fokuserer på det, som jeg skal gøre. Til tider ønskede de at se ham komme tilbage i kampen og måske tage en føring, fordi han var underdog. Det forstår jeg. Men jeg har haft stor støtte gennem årene her, så jeg klager ikke, sagde serberen på sit pressemøde efter kampen.

Finale mod Federer

Her var det endnu ikke afgjort, om finalen skulle være et møde med Rafael Nadal eller Novak Djokovic. Uanset modstander frygtede den forsvarende mester dog ikke, at han ender i en situation, hvor følelserne løber af med ham.

- Det vil ikke være første gang, jeg har spillet imod Nadal eller Federer på Centre Court. Det har jeg oplevet mere end én gang. Jeg ved, hvad jeg kan forvente. Jeg kommer til at give alt.

- Det er en Wimbledon-finale. Det er sådan en kamp, jeg altid har drømt om at være en del af, da jeg stod som en lille dreng med tennisketcheren i hånden. Det er det, jeg har arbejdet for. Jeg har chance for at kæmpe om et trofæ. Uanset hvem jeg møder, eller hvad der sker omkring mig, giver jeg den uden tvivl alt, slog Djokovic fast.

Novak Djokovic og Roger Federer har mødt hinanden 47 gange i historien, og med 25 sejre har serbiske Novak Djokovic en lille overhånd i de indbyrdes opgør.